În tabără internaţională de pictură

De Vasile Filip
În tabără internaţională de pictură
Arădeanul Pavel Jurik a fost singurul participant din România în Tabăra de pictură de la Kecel.

Artistul plastic arădean Pavel Jurik a participat, recent, la Tabăra internaţională de pictură de la Kecel, în Ungaria. El a fost singurul din România, alături de pictori din Serbia, Slovenia, Uzbekistan, Polonia, Slovacia şi ţara gazdă, Ungaria.

La a 30-a ediţie

„Tabăra – după cum ne povestea Pavel Jurik – a fost organizată de Sándor Schleif, fost primar al acestui oraş (de cinci ori). Este o tabără de creaţie care a ajuns la a 30-a ediţie şi s-a desfăşurat la o pensiune, într-un cadru pitoresc, unde 12 artişti au pictat timp de zece zile. Tema fiind liberă, eu am făcut peisaje dar şi tablouri la comandă (de exemplu o gară cu mai multe trenuri), în total nouă lucrări.

Tabăra (cunoscută în toată Ungaria cu numele «Bozso Janos») s-a finalizat cu o expoziţie în care au fost prezentate lucrările artiştilor participanţi (fiecare cu două creaţii) iar, la vernisaj, au fost prezenţi sponsori, turişti, jurnalişti din presa scrisă şi audiovizuală”.

Pe prima pagină

Presa maghiară a dat o atenţie deosebită evenimentului. Cotidianul local „Petőfi Népe”, de exemplu, publică un amplu articol din tabăra de pictură de la Kecel cu titlul „Ei trăiesc pentru creaţie”. Iar artistul plastic arădean Pavel Jurik se bucură de o frumoasă apreciere, fotografia cu el, în timpul creaţiei, apare chiar pe prima pagină, în deschiderea ziarului.

Alte invitaţii…

Pavel Jurik este invitat, în această vară, să participe şi la alte tabere internaţionale de artă din ţara vecină, cum ar fi cele la la Kétegyháza (din 4 iulie) şi Békés (din 29 iulie).

De asemenea, artistul arădean este dorit şi într-o tabără în Spania (în august) dar nu este încă hotărât dacă va onora ivitaţia.

În „Salon”

În „Salonul de primăvară”, al Asociaţiei „Ion Andreescu” Arad, care a avut loc, zilele trecute, la Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, Pavel Jurik a fost prezent cu trei lucrări în ulei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !