Inaugurare cu fast la Ineu

34Comentarii
Inaugurare cu fast la Ineu
ARAD – Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale, a tăiat panglica centurii care ocoleşte oraşul Ineu.

După o investiţie de aproape 17 milioane de lei, dintre care cea mai mare parte reprezintă fonduri primite prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 (POR) de la Uniunea Europeană, Centura Sud Ineu a fost inagurată cu mare fast în cursul zilei de luni. Dintre oficiali, cap de afiş a fost Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Nicolae Iotcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Mehelean, primarul Ineului, şi Calin Bibart, prefectul judeţului, au ţinut să fie prezenţi la această inaugurare.

Lucrare în premieră

Realizarea şoselei de centură a oraşului Ineu este primul proiect pe POR finanţat şi finalizat deja în regiunea de vest a ţării. Tocmai acesta a fost şi motivul pentru care Udrea a fost prezentă la marea inaugurare. „Este primul proiect pe infrastructură finanţat şi realizat deja în totalitate. Investiţia este una foarte bună pentru economia oraşului, ţinând cont de faptul că, acum, posibilii investitori au la dispoziţie infrastructura necesară”, a ţinut să precizeze Udrea. După ce Mehelean a fost lăudat de toţi mai-marii judeţului pentru proiectele demarate şi finalizate, şi ministrul a ţinut să precizeze acest lucru. „Conducerea oraşului ar trebui dată exemplu şi pentru alte localităţi. POR dispune încă de foarte multe fonduri şi ar fi bine ca şi alţi primari să întocmească proiecte de acest gen. Avem bani de la Uniunea Europeană, dar nu prea există proiecte eligibile care să acceseze aceste fonduri”, a declarat Elena Udrea.

Aşteaptă creşterea economică

Nicolae Mehelean, primarul Ineului, aşteaptă acum investitori pentru crearea unei zone industriale. „Cel mai important pas, infrastructura, a fost făcut deja. Este o onoare ca o localitate de 10.000 de locuitori să poată implementa un proiect de o asemenea anvergură cu bani europeni. Acum putem şi noi să oferim condiţii decente unor posibili investitori. Chiar sperăm să realizăm o zonă industrială în apropierea centurii”, a declarat Mehelean.

Bani pentru Lipova şi Pecica

În premieră, Elena Udrea a anunţat că ministerul pe care îl conduce a aprobat planurile de dezvoltare urbană pentru oraşele arădene Lipova şi Pecica. Lipova va primi aproximativ 34 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor, reabilitarea căminului cultural şi instalarea de camere video în zonele cu infracţionalitate ridicată. Pecica va primi în jur de 27 de milioane de lei pentru străzi, modernizarea centrului urban şi instalarea de camere video pe raza oraşului.

A.G.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor