Încă nu-i linişte pe Câmpul Liniștii

De Valentin Goran
Reactualizat la:
7Comentarii
Lucrările la strada Câmpul Liniștii nu au fost încă terminate. Și nici nu vor fi în viitorul apropiat.

La îndemnul cititorilor noștri care ne-au contactat pe adresa redacției Jurnal arădean/Aradon, ne-am deplasat pe teren, de această dată pentru a surprinde imagini cu strada Câmpul Liniștii, cea care face legătura directă între zona UTA și centura Nord-Vest a municipiului. O stradă unde de doi ani au început lucrările de reabilitare. Din păcate, nu au fost terminate nici acum. „Vă rugăm să scrieți un articol despre capătul pământului. Adică Strada Câmpul Liniștii cu tot ce se vede acolo. Este dezastru la trecerea peste calea ferată, cratere uriașe și foarte multe gunoaie”, ne semnalează cititorii noștri.

Bucla buclucașă

Primele obstacole de pe Câmpul Liniștii sunt liniile dezafectate de cale ferată situate lângă societatea de reciclare a deşeurilor feroase din zonă. Mai apoi, craterele se dezvăluie în toată splendoarea lor la bucla care se ivește la trecerea peste calea ferată. În această buclă, șoferii au de întors serios volanul într-o parte și în cealaltă pentru a evita gropile. Urmează din nou o porțiune bună de drum, iar la intrarea pe centură povestea cu craterele se reia. Pe toată lungimea străzii, îndeosebi pe segmentul centură – bariera de la calea ferată este o mizerie de nedescris. Grămezi mari de gunoaie aruncate peste tot pe marginea drumului, mai ales în dreptul căii ferate, multe dintre acestea fiind duse chiar de arădenii care vin aici pe câmp și își descarcă gunoaiele fără să pățească nimic.

Privații și avizele lor

I-am interpelat pe reprezentanții Palatului Administrativ pentru a oferi un răspuns pertinent la problema indicată. „În locurile semnalate se intervine periodic, din când în când, pentru nivelarea acelor gropi. În ceea ce privește amenajarea trecerii la nivel cu cale ferată, încă nu și-au dat acordul proprietarii care sunt mai mulți. Proprietarii terenului din zonă sunt CFR, linii uzinale cu proprietate privată, adică șase linii de cale ferată. Fiecare dintre aceștia trebuie să își dea avizul, adică să accepte, și abia după aceea putem să începem procedurile. Studiul de fezabilitate a fost deja executat. Din păcate, nu putem în acest moment să înaintăm o dată pentru recepția lucrării, noi încercăm de multă vreme să rezolvăm acestă situație. În ceea ce privește racordul cu drumul naţional, suntem în curs de obținere a autorizației de construire apentru amenajarea sensului giratoriu”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Într-un cuvânt, răbdare, multă răbdare. În stilul deja consacrat, arădenii mai au de așteptat o perioadă. Rămâne de văzut cât timp va mai dura ca Primăria să primească acceptul acestor proprietari și, mai departe, în cât timp șoferii vor circula liniștiți pe Câmpul Liniștii.

Prima recepție, februarie 2014

Dar care este povestea acestei străzi, destul de importante și foarte circulată mai ales de autovehiculele de mare tonaj? În februarie 2014 primarul Aradului, Gheorghe Falcă, anunța că a fost realizată recepția lucrării de reabilitare a străzii Câmpul Liniștii până la linia de tren, dar și că investiția și recepțiile nu se vor opri aici. Ei bine, pe scurt, acum în anul 2016, într-adevăr segmentele de drum pe strada Câmpul Liniștii UTA – bucla de la liniile de tren, respectiv de la buclă până la centură, asfaltul a fost turnat. Problema se află între aceste două segmente și nu a fost rezolvată nici acum.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor