Încă o „bătălie” cu țânțarii și gândacii

De Andreea Pintea
8Comentarii
Încă o „bătălie” cu țânțarii și gândacii
La începutul săptămânii viitoare, administrația locală va începe o nouă luptă cu țânțarii și gândacii, prin acțiuni de deratizare și dezinsecție.

ARAD. Municipalitatea continuă lupta cu țânțarii și gândacii, următoarea acțiune de dezinsecție și deratizare urmând să aibă loc la începutul săptămânii viitoare, între 9 și 12 septembrie. Primăria Municipiului Arad, printr-un comunicat de presă, a anunțat că tratamentul chimic privind dezinsecţia se va aplica terestru/spaţial în perioada 9 -12 septembrie 2019, între orele 21:00 – 06:00, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Substanțe

„Produsul/substanţa folosit în acţiunea de dezinsecţie este Solfac ®Trio EC200 –insecticid lichid concentrat (emulsionabil), cu spectru larg de acţiune destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică) şi târâtoare (gândaci de bucătărie –Blatella germanica, Blatta Orientalis) în sectorul de igienă publică. Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii –Comisia Naţională pentru Produse Biocide, fac parte din Grupa Principală 3 (Pesticide Non-Agricole), Tip produs 18 (Insecticide, Acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode) şi se regăseşte în Registrul Naţional al produselor biocide avizat pentru profilaxia sanitar umană”, se arată în comunicatul administrației locale.

Firma care urmează să realizeze dezinsecția și deratizarea este DD CHIM din Deva. „Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor