Încă şase luni de aşteptare pentru 50 de metri de drum

De Diana Dutu
Încă şase luni de aşteptare pentru 50 de metri de drum
© Un drum prea greu de „tratat” Foto: JA
E vorba de o porţiune din Drumul Naţional 76, situată între localităţile Hălmagiu şi Leasa.

Un nou termen pentru remedierea unei porțiuni de 50 de metri din DN76, între Hălmagiu și Leasa. La mai bine de un an și jumătate de când bucata de drum a cedat, autoritățile nu doar că nu au refăcut-o, ci au stabilit că mai avem de aşteptat încă şase luni pentru rezolvarea problemei.

„În urma ploilor abundente, în prima parte a lunii iunie 2016, s-a produs o tasare a DN 76, km 66+400 – 66+450, pe o lungime de 50 metri. Circulația se desfășoară pe jumătate din cale, zona fiind semnalizată cu indicatoare rutiere și alte mijloace de siguranță până la remedierea situaţiei la data de 30 iunie 2018. Sectorul face parte din contractul de reabilitare al DN 76, tronsonul Ionești – Vârfurile, reziliat în septembrie 2015. Odată cu stabilirea unui nou antreprenor pentru reabilitarea acestui drum, zona unde este prezentă tasarea va fi refăcută” – declară reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

DRDP anunţa la mijlocul lunii decembrie a anului trecut că au fost depuse şapte oferte în cadrul procedurii „Contract 5R11, Reabilitare DN 76, Ionești – Vârfurile, km 55+425 – 69+350 – Rest de execuție”.

„Lucrările rămase de executat constau în reabilitarea a 13,93 km din DN 76 (km 55+425 – km 69+350), reabilitarea/ construcția unui număr de 5 poduri, amenajarea a 5 parcări, dintre care una de lungă durată, amenajarea a 5 stații de autobuz, precum și alte lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 77,349,125 RON fără TVA. Durata contractului este de 48 de luni și cuprinde 12 luni perioada de execuție a lucrărilor și 36 de luni perioada de notificare a defecțiunilor. Această perioadă poate creste pana la 60 luni, în funcție de perioada de notificare a defecțiunilor ofertată” – arată reprezentanţii DRDP Timişoara.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !