Încă un marș pentru viaţă la Arad

Încă un marș pentru viaţă la Arad
© Au protestat împotriva avortului şi în trecut Foto: JA
Sâmbătă la Arad, ca de altfel în alte aproape 300 de localităţi din România şi Moldova, va fi organizat „Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”.

Sâmbătă e zi de întâlnire în oraş pentru cei care militează împotriva avortului. De ce? Pentru că atunci este programat „Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Evenimentul de sâmbătă, 25 martie, va fi organizat în 285 de localități din România și Republica Moldova.

În Arad, marşul este la a VI-a ediţie, organizarea din acest an aparţinând Asociaţiei IKON şi Asociaţiei Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului arhiepiscop al Aradului dr. Timotei Seviciu. Marşul este programat cu începere de la ora 13.00 şi va avea ca punct de plecare Piaţa Avram Iancu, un popas pentru rugăciune ce se va face în faţa spitalului de obstretică-ginecologie Traian Vuia, protestatarii încheind marşul la Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime.

Nu doar în Arad va fi organizat acest marş ci, pentru a doua oară consecutiv, şi în alte zece localităţi din judeţ: Chişineu Criş, Curtici, Gurahonţ, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Săvârşin, Sebiş.

„Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra… De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, se arată în comunicatul Patriarhiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !