Încălzirea pe gaze naturale a devenit un lux

De Diana Dutu
13Comentarii
Încălzirea pe gaze naturale a devenit un lux
ULALA atrage atenţia că mare parte a facturilor de gaze din ultima lună au fost încărcate cu aproximativ 30%.

Ce s-a întâmplat cu facturarea consumului de gaze naturale aferent lunii ianuarie 2016 este strigător la cer! Au spus-o mai toţi arădenii când au citit ultimele facturi primite de la E-On Gaz. O spune public şi Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad.

„Faptul că se măsoară ceva şi se facturează altceva nu mai este o noutate, dar sistemul de facturare estimativă a consumurilor nu face decât să ne bage şi mai mult în ceaţă. Am acceptat prin contract să facem autocitirea indexurilor cu speranţa că vom plăti exact ce consumăm, cel puţin la nivel volumetric, dar ne-am înşelat. Mare parte a facturilor de gaze au fost încărcate cu aproximativ 30%, cu toate că au fost transmise indexurile reale. Ca să nu mai vorbim de calitatea gazului care este cosmetizată cu coeficientul de putere calorifică” – spune Dorina Lupşe, preşedinte al ULAL Arad.

Ea atrage atenţia că utilităţile au devenit un lux pentru marea majoritate a cetăţenilor. Sunt categorii de consumatori, în special pensionari, care fac împrumuturi pentru a-şi plăti facturile de utilităţi…

„Ne întrebăm cât de pasivă poate rămâne Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Utilităţi Publice în astfel de situaţii? De ce trebuie să plătim anticipat sume considerabile pentru utilităţi neconsumate, sume pentru care plătim dobânzi grele? Ce rost mai are contorizarea individuală dacă nu se ţine cont de consumul real? Până când vom mai fi pasivi şi vom achita totul aşa, ca nişte roboţi? E o serie de întrebări fără răspunsuri” – încheie pesimist Dorina Lupşe.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor