Incendii de un milion de lei la Arad

De Ioana Costas
Incendii de un milion de lei la Arad
Într-o săptămână, în judeţul şi municipiul Arad au avut loc 14 incendii soldate cu o pagubă totală de aproximativ un milion de lei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în perioada 13-20 februarie pompierii au desfăşurat 136 de misiuni de intervenţie. Echipajele ISU Arad au intervenit pentru stingerea a 14 incendii, două intervenţii au fost pentru descarcerare, patru misiuni au fost de asistenţă a persoanelor şi o misiune de sprijin a altor structuri MAI. Din cele 14 incendii, 12 s-au produs la case de locuit sau anexe ale acestora şi două la societăţi comerciale. În urma cercetărilor efectuate după stingerea incendiilor – în 11 cazuri – cauzele probabile ale incendiilor sunt legate de sistemele de încălzire care sunt folosite necorespunzător, cu defecţiuni, necurăţate, amplasate necorespunzător sau suprasolicitate. „Reamintim populaţiei că pentru a nu se expune unor astfel de pericole, sistemele de încălzire trebuie montate de către personal specializat, folosite conform specificaţiilor tehnice şi amplasate corespunzător faţă de materialele combustibile. Coşurile, canalele, burlanele de evacuare a fumului trebuie curăţate, întreţinute, reparate, izolate şi amplasate corespunzător faţă de materialele combustibile”, au declarat reprezentanţii ISU Arad. Valoarea aproximativă a pagubelor produse este de 1.000.000 de lei.
Pentru desfăşurarea în condiţii foarte bune a intervenţiilor au fost executate 63 de recunoaşteri în obiectivele din raioanele subunităţilor. Pe timpul recunoaşterilor, ofiţerii şi subofiţerii subunităţilor de intervenţie au verificat sursele de alimentare cu apă, căile de acces şi evacuare şi alte date ce pot ajuta echipajele în cazul unei intervenţii. În aceeaşi perioadă, modulele SMURD au acordat asistenţă medicală în 115 cazuri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !