Încep controalele la carne

De Andreea Pintea
4Comentarii
Încep controalele la carne
© Foto: Andreea Pintea
DSVSA îşi propune să reducă cât mai mult riscurile îmbolnăvirilor prin consumul de alimente animale sau non-animale.

Sezonul Sărbătorilor de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar pericolul îmbolnăvirilor cu produse de origine a­­nimală sau non-animală este tot mai mare. În acest context, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad a început constituirea de echipe mixte alături de cei de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Arad, Inspectoratul de Poliţie Arad, Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului.

Tematici de control

„Controalele organizate vi­­zea­­­­ză igiena spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor alimentare, respectarea programelor de autocontrol, asigurarea trasabilităţii, salubrităţii şi conformităţii produselor comercializate, ges­­tionarea deşeurilor alimentare, precum şi modul în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi”, a subliniat director executiv DSVSA Arad, Vio­­rel Agud.

Acţiunile de control au debutat la începutul acestei luni şi se vor încheia pe 28 decembrie, şi se desfăşoară în pieţele agro-alimentare, în diferite unităţi de comercializare cu caracter specific, dar şi în trafic. De asemenea, la sediul fiecărei Circumscripţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe toată perioada lunii decembrie va fi a­­sigurată performanţa conform programului: luni-sâmbătă: 8.00-18.00, duminică: 8.00-13.00. La sediul CSVSA-urilor din judeţ vor fi afişate şi date privind numele persoanei ca­­re asigură permanenţa, precum şi numărul de telefon unde se vor putea face sesizări cu privire la orice aspecte din spectrul normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Examen trichineloscopic

„În scopul prevenirii infestării cu Trichinella spiralis, DSVSA recomandă cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu. Examenul trichineloscopic se poate efectua la toate CSVSA-urile din municipiu şi judeţ”, a mai punctat dr. Viorel Agud.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor