Incep inscrierile in clasa pregatitoare si clasa intai

De Monica Ardelean
Incep inscrierile in clasa pregatitoare si clasa intai
Din 23 februarie și până pe 13 martie părinții care au copii de vârstă școlară pot să îi înscrie la unitățile de învățământ.

Arad. Din 23 februarie și până pe 13 martie părinții care au copii de vârstă școlară pot să îi înscrie la unitățile de învățământ unde doresc să urmeze cursurile învățământului primar. Fiecare are dreptul să îi înscrie la ce școală dorește, dar au prioritate și vor fi repartizați în prima etapă cei care au domiciliul în circumscripția școlii respective. „Sunt așteptați în clasa pregătitoare peste 3800 de elevi în cele 245 de clase. Recomandăm înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Este foarte important pentru copiii care vin din sistemul preșcolar să treacă prin etapa clasei pregătitoare care îi va ajuta în dezvoltarea lor psihosomatică”, a punctat Claudius Mladin, inspector școlar general.

Evaluarea copiilor

Asemenea ultimilor ani, pentru anumite categorii de copii trebuie să fie făcută evaluarea psihosomatică care va permite sau nu înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa I. Cei care trebuie să treacă prin unul dincele 25 centre de evaluare sunt: cei care împlinesc 7 ani până în 31 august 2015 inclusiv (pentru înscrierea direct în clasa I); cei care împlinesc 7 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2015 (dacă se dorește înscrierea lor în clasa I); cei care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie și cei care împlinesc 6 ani după 1 ianuarie (pentru acceptarea în clasa pregătitoare). Copiii care împlinesc 6 ani până în 31 august 2015 vor fi înscriși direct în clasa pregătitoare, fără evaluare. „Copiii pot fi evaluați în oricare din cele 25 de centre din care 10 sunt în municipiu. În fiecare centru există un program afișat, dar la rigoare se pot face și programări la telefon”, a punctat Bogdan Godja, directorul CJRAE Arad. Lista centrelor poate fi consultată pe site-ul IȘJ Arad, pe cel al CJRAE sau la unitățile de învățământ unde se fac înscrierile.

Excepție clasa întâi
Dacă pentru clasa pregătitoare perioada de înscriere este aceeași (23. 02 -13.03) pentru cei din clasa I unde nu există aplicația informatizată, înscrierile se fac etapizat. În prima etapă se pot face înscrieri doar în școala de circumscripție (23 febr.-13 martie) iar în etapa a doua (23 martie – 3 aprilie) se pot depune solicitările pentru înscrierea în altă școală decât cea de circumscripție.
„Îi putem asigura pe părinți că toți copiii, fie de clasa I, fie de clasa pregătitoare vor fi înscriși. Le recomandăm să participe la zilele porților deschise care se organizează în fiecare școală, la ședințele cu părinții pentru a afla cât mai multe despre școala unde urmează să-și înscrie copilul. Nu contează ordinea înscrierilor, indiferent de momentul în care s-a făcut înscrierea la secretariate, toate solicitările vor fi tratate doar în baza metodologiei de înscriere”, a punctat Raluca Martin Layer, inspector pentru învățământul primar. JA-M.A.

Caseta
Tel verde
Pentru cei care doresc informații suplimentare acestea se pot obține de luni până vineri, între orele 8.00-16.00 la Tel verde 0 800 816 257 unde un inspector școlar va răspunde întrebărilor părinților.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !