Încep înscrierile la examenul de Bacalaureat

De Eugen Rogojan
Încep înscrierile la examenul de Bacalaureat
Începând de luni, 29 ianuarie, vor avea loc înscrierile la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat naţional 2018 va avea o formă diferită faţă de examenele din anii trecuţi, în sensul că probele de evaluare a competenţelor nu se vor mai desfăşura în perioada mai-iunie, ci în luna februarie.

12 februarie, prima probă

Pe 29 ianuarie începe perioada de înscriere a candidaţilor la prima sesiune de examen, etapă ce va dura până pe 2 februarie. Începând cu 12 februarie vor debuta şi probele de evaluare a competenţelor. Prima va fi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), ce se va desfăşura pe 12 şi 13 februarie, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), pe 14 şi 15 februarie.

Pe 16, 19 şi 20 februarie, elevii de a XII-a vor susţine proba D, de evaluare a competenţelor digitale, ultima probă de de „oral” fiind cea într-o limbă de circulaţie internaţională, Proba C, pe 21 şi 22 februarie. Probele scrise se vor desfăşura în perioada 25-28 iunie 2018, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie. Sesiunea „de toamnă” a bacalaureatului se va desfăşura între 10 iulie (înscriere) şi 6 septembrie (rezultatele finale).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !