Încep înscrierile pentru Bacalaureat

De Eugen Rogojan
Încep înscrierile pentru Bacalaureat
Examenul de Bacalaureat Național, sesiunea 2017, începe pe 22 mai, cu înscrierea candidaților la prima sesiune de examen.

Conform Calendarului Examenului de Bacalaureat Național 2017, stabilit prin OMENCS nr. 5070 din data de 31 august 2016, în perioada 22-26 mai, elevii de a XII-a și a XIII-a se vor înscrie la prima sesiune de Bacalaureat de anul acesta, urmând ca pe 26 mai cursurile pentru cele două clase să se încheie.

„Comunicare”

În perioada 6-16 iunie vor avea loc evaluările competențelor, după cum urmează: 6-7 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), 8-9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), 9, 12 și 13 iunie – evaluarea competențelor digitale (proba D) și 14-16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Proba scrisă

Examenele scrise vor debuta în ziua de 26 iunie, proba Ea), proba scrisă la Limba și literatura română. A doua zi, pe 27 iunie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba Eb), urmând ca pe 28 iunie să aibă loc examenul scris la proba obligatorie a profilului (proba Ec), iar pe 30 iunie examenul scris la proba la alegere a profilului și specializării (proba Ed).

Notele

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 5 iulie, până la ora 16, urmând ca în aceeași zi, până la ora 20, să se depună contestațiile. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, rezultatele finale fiind afișate pe data de 10 iulie.

Cea de-a doua sesiune de Bacalaureat de anul acesta se va desfășura în perioad 11 iulie-6 septembrie 2017, conform aceluiași OMENCS privind organizarea și desfășurarea Examenului de Bacalaureat Național în anul 2017.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !