Încep lucrările la Podul Dacia. Restricții de circulație

De Otilia Șandor și Cristina Ghilea
Podul Dacia va fi lărgit la 3 benzi pe sens
Podul Dacia va fi lărgit la 3 benzi pe sens
Au tăiat toți copacii până la Continental și-au trasat șoseaua. Începe nebunia!

Șantierul care blochează deja de la începutul anului școlar traficul din zona Hotel Continental și-a luat tributul la finele săptămânii trecute. Toți copacii de pe o parte și cealaltă a Aleii Ștrandului și până în dreptul hotelului au fost sacrificați. Locul lor a fost luat de picamer, buldozer și excavator.

Șantierul se încheie la intrarea în Parcul Bratianu. Pe Gen. Magheru, la intersecția cu Parcul Traian și Aleea Ștrandului, șoseaua are noi linii, galbene, iar în weekend, mulți șoferi au fost nedumeriți de direcția pe care trebuie să o urmeze.

De vineri începând, Drumul expres a devenit neîncăpător la orele dimineții, așa cum probabil va fi de acum încolo, pentru cei care nu vor mai putea accede prin șantierul de la intersecția Gen. Magheru – Aleea Ștrandului – Parcul Traian.

Șantier de la debutul școlii

Dat fiind faptul că și această lucrare a debutat deodată cu noul an școlar, pe motiv că nu ar fi forță de muncă disponibilă vara, se așteaptă ambuteiaje cel puțin la orele când copiii sunt duși/aduși de la școală și nu doar pe Gen Magheru ci și pe Aleea Ștrandului, la fel ca orele când adulți ies de la serviciu.

Amintim că Primăria Oradea a transmis săptămâna trecută următoarele: „Comisia de circulaţie a aprobat restricționarea traficului pe podul Dacia, prin închiderea benzii 1 și devierea traficului pe banda 2 și pe linia de tramvai pe ambele sensuri de circulație, de luni, 23 septembrie, până la data de 10 noiembrie”.

Până în 10 noiembrie și mai încolo

Așadar, la solicitarea constructorilor care intră pe amplasament azi – Freyrom SA, Prodcons Group SRL, Integrated Road Solutions SRL și Electro Excel Green Consulting SRL, Primăria a aprobat restricționarea traficului pe Podul Dacia, începând de luni și până în 10 noiembrie.

Astfel, se închide banda 1 iar traficul va fi deviat pe banda 2 și pe linia de tramvai pe ambele sensuri de circulație.

Pasul următor va fi oprirea circulației pentru tramvaie, ca să se înceapă efectiv forajele pentru noul pasaj. La finalul acestei lucrări ce restricționează traficul de azi, se va trece, probabil la început de iarnă, la execuția propriu-zisă a pasajului subteran de sub Magheru, care va implica oprirea tramvaielor pentru aproximatv două luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !