Începe Campania 2018 la APIA

De Andreea Pintea
Începe Campania 2018 la APIA
De astăzi până pe 15 mai fermierii pot depune la APIA solicitările pentru plata unică pe suprafață.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul județean Arad a anunțat că începând de astăzi, 1 martie, demarează Campania de preluare a cererilor unice de plată 2018, sub sloganul: „Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA. Depune cererea unică de plată şi în 2018!”

Cererile unice de plată se vor depune în perioada 1 martie – 15 mai 2018. „În Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Același principiu se aplică si pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declaratie sector zootehnic, împreună cu functionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic. Fermierii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!”, a precizat Alin Triponescu, director APIA Arad.

Cererile se depun la Centrul judeţean APIA Arad în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/ajutoarelor naţionale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, cererea unică de plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.

După programare

Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2018, fermierii sunt rugați să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitației primite. Informaţii relevante se regăsesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro şi în ghidurile adresate fermierilor care solicită plăţi pe suprafaţă de la sediile centrelor judeţene şi locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din fiecare judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !