Începe lupta cu gropile din judeţul Arad

De Alin Gherasim
8Comentarii
Începe lupta cu gropile din judeţul Arad
Imediat ce vremea o va permite, drumurile de pe raza judeţului nostru vor intra la reparat.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care are în administrare autostrada şi drumurile naţionale care tranzitează judeţul nostru, anunţă că, deşi vremea nu este chiar prietenoasă, se lucrează la plombarea şoselelor. „Continuăm lucrările de reparații cu mixtură asfaltică stocabilă pe drumurile naționale din vest. Aceste lucrări care se fac în sezonul de iarnă sunt provizorii, iar după încheierea sezonului rece, se va putea interveni cu reparații cu mixtură asfaltică la cald”, spun cei de la DRDP. Aceeaşi situaţie o regăsim şi pe autostradă, acolo unde se lucrează deja la reparaţii cu mixtură stocabilă. La fel ca şi pe şoselele naţionale, şi aici se aşteaptă o creştere a temperaturilor, dar şi întreruperea precipitaţiilor, pentru a se interveni cu mixtură asfaltică la cald, care este mult mai durabilă decât cea folosită în reparaţiile efectuate pe timp de iarnă.

Aşteptăm vremea bună

Poate că, dintre toate şoselele, cele judeţene au fost cel mai afectate de zăpadă şi de ciclul îngheţ-dezgheţ, care provoacă distrugerea asfaltului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au menţionat de mai multe ori faptul că drumurile judeţene sunt, în mare parte, nemodernizate şi, drept urmare, sunt „victime” ale vremii. Dar, odată ce temperaturile o vor permite, acestea vor intra în reparaţii. „Avem contracte de întreţinere şi reparaţii pe toate cele cinci loturi de drumuri judeţene. Suntem pregătiţi să intervenim imediat de vremea ne va permite acest lucru. Pe cele cinci loturi avem trei constructori, aşa că, teoretic, se vor efectua reparaţii în tot judeţul simultan, nu va trebui să se aştepte după o singură firmă, cum se întâmplă cu deszăpezirea”, ne-a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad. Acesta estimează că reparaţiile vor începe chiar de vineri, iar prima „ţintă” este drumul Arad-Şiria, cel mai circulat drum judeţean din Arad.

Şi în municipiu

Şoselele din municipiu vor intra şi ele în lucrări de reparaţii în perioada imediat următoare. Potrivit informaţiilor primite de la Primăria Municipiului Arad, în perioada martie-aprilie se vor efectua lucrări pe străzile Gutuilor, Titan, Piaţa Eroilor, D. Bolintineanu, Ioan Suciu, Labirint, Radnei, Dorel Sibii, Coriolan Pietreanu, Iustin Marşieu şi Oituz. Dar reparaţiile nu vor viza strict străzile mai sus menţionate. „Se vor executa lucrări de întreținere curentă prin plombarea defecțiunilor părții carosabile prin metoda stropirilor succesive, în funcție de necesități, pe toată rețeaua stradală a municipiului Arad”, a explicat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

„Sar” două drumuri

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA, a spus că pe două drumuri judeţene nu se va interveni pentru reparaţii. Este vorba despre drumurile Pâncota-Seleuş şi Neudorf-limită de judeţ Timiş. „Procedurile pentru reabilitarea acestor şosele sunt aproape finalizate. În perioada următoare, acestea vor intra în procese ample de modernizare. Nu are niciun sens să investim bani în repararea lor, pentru ca, ulterior, să scoatem asfaltul în cadrul modernizărilor”, a declarat Bîlcea.

download-2

download-3

download-4

download-1

download

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor