„Informatica la Castel”

De Vasile Filip
„Informatica la Castel”
UVVG sărbătoreşte 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale.

ARAD. Departamentul de Informatică al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează, în aceste zile, la Castelul Universitar Macea, cea de-a V-a ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel” şi sărbătoreşte 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS.

Printre participanţi se numără cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din România – elevi şi studenţi, cadre didactice, dar şi specialişti în domeniul IT, reprezentanţi ai unor firme de renume din întreaga ţară. În acest an se remarcă şi un număr mare de participanţi străini din Anglia, Republica Moldova, Rusia şi Ungaria.

Programul şcolii de vară cuprinde o tematică de un real interes, axată pe problematica actuală în domeniu, cum ar fi: Utilizarea soluţiilor FLOSS în educaţie, Bibliotecile online, cartea şi manualul digital, Mediile virtuale de instruire şi tendinţele MOOC şi OER, Tehnologiile web şi mediile de socializare, Etica informaţională, etc., completate de workshop-uri de instalare Linux, Moodle şi alte programe cu surse deschise.

„Cu această ediţie a şcolii de vară sărbătorim 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS, ocazie cu care doresc să mulţumesc colegilor de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi care au fost alături de noi încă de la început, dar şi celor care ni s-au alăturat pe parcurs şi au contribuit la succesul acestei manifestări, devenită între timp internaţională”, ne-a declarat conf. univ. dr. Antoanela Naaji, preşedintele comitetului de organizare.

„Politicile educaţionale nu pot fi implementate fără utilizarea mediilor virtuale de instruire” (Antoanela Naaji)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !