„Ingeri, pietre, ape ”, la galeria de arta Delta

De Monica Ardelean
„Ingeri, pietre, ape ”, la galeria de arta Delta
Expoziția „Îngeri, pietre, ape” a Angelei Hanc și a Andradei Damian – un proiect comun, care s-a născut spontan

Arad. Vernisată la începutul acestei luni de teologul Mihail Neamțu, expoziția „Îngeri, pietre, ape”, a artistelor Angela Hanc și Andrada Damian mai poate fi vizitată până luni, 20 octombrie la galeria de artă Delta. „Îngeri, pietre, ape” cuprinde lucrări de pictură în ulei pe pânză şi fotografie argentică (clasică) cu intervenţii picturale. Chiar dacă asociarea celor două tehnici artistice pare la prima vedere forțată, iată ce ne declară Angela Hanc despre ideea de a expune alături de Adrada Damian:„De ce această expoziție comună? Ambele proiecte (al meu, de pictură în ulei, al Andradei de fotografie pe film) se raportează la tradiția artistică și spirituală a icoanei răsăritene, ortodoxe. Reiau din demersul icoanei nu atât teme, cât modalități de exprimare plastică. Proiectul nostru comun s-a născut spontan, prin complementaritatea demersurilor, reconfigurarea realului, a naturii originare, pornind de la elemente din icoană. Este pariul pe care îl propunem ca artiști ai generației contemporane.”

Cine sunt artistele?

Angela Hanc s-a născut în 4 martie 1979 la Galați. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Pictură din cadrul Universității de Arte și Design din Cluj Napoca. De-a lungul timpului a realizat numeroase proiecte iconografice atât în țară cât și în străinătate, și a avut expoziții personale și de grup. Dintre acestea le amintim doar pe cele mai recente: „Iconografii”, Muzeul de Artă Arad, „Ceruri” de la Galeria 28, Timișoara, ambele din 2012 și „Miniaturi”, Galeria Sf. Stelian, Deva din 2013.
Andrada Damian s-a născut în 1 mai 1986 la Arad și a absolvit secția de Design Grafic din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. A avut de asemenea expoziții personale și de grup și a participat la tabere de creație.

Program galerie

Galeria Delta este deschisă de marți până duminică între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !