Iniţiativă legislativă cetăţenească

2Comentarii
ARAD – Preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Conservator, Lia Ardelean, a înregistrat marţi, la Consiliul Legislativ, o iniţiativă legislativă cetăţenească în scopul împiedicării egalizării vârstei de pensionare dintre femei şi bărbaţi.

Propunerea este semnată de membrele unui comitet de iniţiativă cetăţenească, constituit de către Biroul Politic al OFPC, în care sunt reprezentate majoritatea judeţelor ţării.

Organizaţia Femeilor din Partidul Conservator consideră că actuala formă a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, care stipulează atingerea vârstei standard de pensionare de 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi în anul 2013, trebuie păstrată.

„Fără a ne opune dorinţei femeilor care doresc şi pot să-şi continue activitatea şi după 60 de ani, considerăm că egalizarea vârstei de pensionare în toate domeniile de activitate din România este imposibilă în prezent. Există o serie de riscuri care ar destabiliza viaţa socială. Spre exemplu, prelungirea vârstei de pensionare ar avea drept consecinţă imediată creşterea numărului pensionărilor pe caz de boală, absenţa locurilor de muncă şi riscul creşterii şomajului ”, a precizat preşedintele OFPC, Lia Ardelean.

Lia Ardelean a mai adăugat că între consecinţele egalizării vârstei de pensionare dintre femei şi bărbaţi se numără riscul ca de la 60 de ani femeile să rămână şi fără loc de muncă şi fără pensie, efectul imediat fiind acordarea de ajutoare sociale suplimentare de către stat şi în niciun caz reformarea sistemului public de pensii. În acest sens, Biroul Politic al Organizaţiei de Femei din Partidul Conservator a elaborat şi înregistrat la notariat o iniţiativă cetăţenească în scopul păstrării actualei vârste de pensionare a femeilor, care urmează să intre în fluxul legislativ din Parlament.  

S.T.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor