Injecţie financiară la CTP

9Comentarii
Injecţie financiară la CTP
ARAD – Planuri anti-faliment: 25 de milioane de euro, în cinci ani, pentru modernizarea companiei. Planul de afaceri

Plan de afaceri realizat în cele mai mici detalii. Aceasta este oferta Primăriei şi a conducerii societăţii pentru Compania de Transport Public, societate care numără în prezent 980 de angajaţi şi care o duce rău din punct vedere financiar, adunând pierderi peste pierderi, în pofida subvenţiilor de milioane primite de la buget. Pe sute de pagini, care vor ajunge astăzi pe masa aleşilor, specialiştii vorbesc de trecutul CTP, de problemele create în prezent de creditul BERD, de firmele care fac concurenţă companiei, de mai toţi factorii, inclusiv cei de mediu, care afectează activitatea de transport public din Arad şi, desigur, de soluţiile pentru redresarea societăţii.

Pentru a relansa societatea, investiţiile în CTP au fost estimate la peste… 25 de milioane de euro în cinci ani. Investiţiile nu sunt spectaculoase, însă, ci vorbesc de „înnoirea parcului mijloacelor de transport (cu şapte tramvaie noi şi o serie de autobuze), prelungirea rutelor acoperite prin transportul cu tramvaie şi un sitem de tip ticketig cu carduri”. Totul, în condiţiile în care, CTP are de a face cu o scădere constantă a numărului de călători şi cu o legislaţie care încurajează promovarea concurenţei între operatorii de transport, fapt ce a dus deja şi la prefiguratul faliment al CTP.Pentru a salva CTP, Primăria Arad şi compania consideră că „este absolut necesară demararea investiţiilor în mijloace de transport noi şi în achiziţionarea unui sistem electronic de ticketing”, suma de 25,5 milioane de euro pe care Primăria şi CTP vor să scoată la bătaie, confrom planului de afaceri, urmând a fi cheltuită în cinci ani.

Programul de investiţii CTP propus acum aleşilor cuprinde trei componente. Prima vorbeşte de investiţii pe termen scurt, de la 6 luni până la un an, timp în care obiectivul principal al planului de măsuri vizează în special menţinerea serviciului de transport public prin achiziţionarea a 20 de minibuze, care să fie incluse într-un program de extindere a rutelor din municipiul, şi demararea procedurilor de achiziţionare de tramvaie noi.

Pe termen mediu, de un an până la trei ani, se vorbeşte de achiziţionarea a 3 bucăţi de tramvaie noi şi de demararea implementării unui sistem de tiketing cu carduri, iar pe termen lung, până în 2015, planul aminteşte de implementarea în totalitate a sistemului de tiketing, construirea a aproximativ 5 km de linie de tramvai, achiziţionarea a 7 bucăţi de tramvaie noi, creşterea capacităţii de transport cu 15%, modernizarea a 70% din infrastructructura de transport, modernizarea parcului  de autobuze pe bază de combustibili nepoluanţi, extinderea reţelei de transport cu tramvaiul.

Pe credite

Întreaga modernizare a companiei care numără în prezent 980 de angajaţi ar urma să se facă prin accesarea de fonduri europene sau prin credite la bănci. Planul nu vorbeşte de restructurări, deşi acestea sunt primele soluţii în cazul unor acţiuni de acest gen.

A.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor