Inscrieri la colegiile UVVG

De Vasile Filip
Inscrieri la colegiile UVVG
Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şcolarizează absolvenţi de liceu fără diplomă de bacalaureat prin colegiile universitare.

ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şcolarizează, prin colegiile universitare, în baza OUG Nr. 49 din 26 iunie 2014, publicată în MO din 486/30.06.2014 şi a metodologiei cadru privind organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar non-universitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul UVVG, în anul 2014-2015, absolvenţi de liceu cu, sau fără diplomă de bacalaureat.

Profilul colegiilor va fi dat de programele acreditate, din facultăţile organizatoare. Curricula colegiilor va asigura calificări în concordanţă cu Registrul Naţional al Calificărilor din România şi va conţine cel puţin 50% din disciplinele anului I de studii universitare de licenţă.

Admiterea se va face după criteriile generale stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale şi în baza unei metodologii proprii. Învăţământul terţiar non-universitar are o durată de 1-3 ani, în funcţie de complexitatea calificării şi de numărul de credite pentru educaţie şi formare profesională.

În cadrul colegiilor se vor organiza programe de pregătire suplimentară la disciplinele de bacalaureat, pentru absolvenţii care nu au promovat acest examen. Creditele pentru educaţie şi formare profesională obţinute în învăţământul postliceal pot fi recunoscute pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de către universităţi pentru nivel licenţă.

Absolvenţii de liceu pot opta pentru programe de formare profesională forma de învățământ cu frecvență, prin colegiile universitare, în următoarele domenii:

FACULTATEA DE ȘTIINȚE UMANISTE, POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE:
– Limbi moderne – 2 ani;
– Biblioteconomie și știința informării – 2 ani.

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE:
– Contabil financiar bancar – 2 ani;
– Agent turism pentru circuite tematice – 2 ani;
– Analist de informații – 2 ani;

FACULTATEA DE STIINȚE JURIDICE:
• Registrator carte funciară – 2 ani;
• Expert în administrație publică – 2 ani;
FACULTATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE ȘI MEDICINĂ DENTARĂ:
– Tehnică dentară – 3 ani;

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE EDUCAȚIEI, PSIHOLOGIE, EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT:
• Asistență socială privind ocrotirea persoanelor vârstnice – 2 ani;
• Pedagogie – 2 ani;
• Colegiul Sportiv – 2 ani;

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ALE NATURII, INGINERIE ŞI INFORMATICĂ:
• Tehnica culturilor silvice – 3 ani;
• Analist programator – 2 ani;
• Ecologie și protecția mediului – 2 ani.

Înscrieri: Rectorat, (B-dul Revoluţiei nr.94-96), telefon 0257/280373, de luni până vineri: 8,00-18,00; sâmbătă şi duminică: orele 8,00-13,00; Informaţii: email: admitere@uvvg.ro; site:www.uvvg.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !