Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, pe locul 2 în lupta cu fenomenul contrabandei

De Ioana Costas
Reactualizat la:
Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, pe locul 2 în lupta cu fenomenul contrabandei
Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad a întreprins în 2016 un număr de 50 măsuri de prevenire a contrabandei. În funcție de volumul de mărfuri de contrabandă confiscate, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad ocupă locul 2 în clasamentul Inspectoratelor Județene de Jandarmi analizate.

Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice. Ca urmare a acestor acţiuni, 92.140 ţigări de contrabandă au fost confiscate şi 50 dosare penale au fost înregistrate. Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons în cadrul campaniei „Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfățurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației InfoCons autorităţilor vizate. Campania „Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen. Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !