Întâlnire de lucru a Camerei de Comerț a României, la Arad

De Andreea Pintea
Întâlnire de lucru a Camerei de Comerț a României, la Arad
Președinții Camerelor de Comerț din 13 județe au participat la o întâlnire de lucru la Arad, gazdă fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Președinți a 13 Camere de Comerț din țară au venit la Arad pentru a luat parte la o întâlnire de lucru, gazdă fiindu-le Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Din partea Camerei de Comerț și Industrie a României au răspuns invitației preşedintele Mihai Daraban şi Secretarul General, Traian Caramanian. Cele 13 judeţe reprezentate la întâlnire au fost: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Vrancea.

„Iniţiativa de a ne reuni la Arad a venit din partea CCIA Arad, în contextul deschiderii Agromalim, toţi apreciind ca fiind binevenită această întâlnire de lucru. Doresc să le mulţumesc celor care au dat curs invitaţiei, dar şi conducerii CCIR, care, prin Romexpo SA sprijină evenimentul care are loc zilele acestea la Expo Arad, târgul Agromalim”, declară preşedintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

În cadrul întâlnirii de lucru s-au luat poziții comune referitoare la câteva situații care produc dezechilibre în spectrul social și economic: necesitatea acreditării Autorităților de Management care gestionează programele operaționale europene, în prezent fiind acreditate doar 3 din 11; necesitatea accentuării demersurilor pentru scăderea evaziunii fiscale; importanța externalizării unor servicii publice către mediul privat, făcând referire la proiectul guvernamental de a înființa Casa de Comerț; problema balanței comerciale negative și lipsa datelor de la Autoritatea Vamală în privința importului (67 mld. Euro importați de România, cu 4,5 mld. mai mult față de 2016); despre creșterea economică anunțată de Executiv, creștere care nu este reală, având vicii ascunse în interpretare și bazându-se exclusiv pe consum; despre capitalizarea Bursei de Valori București, care este de doar 4 miliarde de dolari.

„Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost legate, de asemenea, și de probleme camerale la nivel naţional şi judeţean, de necesitatea întăririi capacităţilor organizatorice ale fiecărei camere judeţene, de necesitatea conectării pragmatice la mediul de afaceri prin susţinerea necesităţilor acestuia în toate aspectele care produc dezechilibre, iar aici s-a discutat aplicat despre noua propunere a Executivului de a introduce plata defalcată a TVA”, a mai spus prșeedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

ccir10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !