Întâlnire de lucru a procurorilor arădeni, bihoreni și sătmăreni cu omologii maghiari

De Ioana Costas
Întâlnire de lucru a procurorilor arădeni, bihoreni și sătmăreni cu omologii maghiari
Cea de-a 12 întâlnire dintre procurorii arădeni, bihoreni și sătmăreni cu omologii din trei județe din Ungaria a fost găzduită la Arad.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a găzduit întâlnirea anuală a reprezentanţilor parchetelor din cele trei judeţe de frontieră, maghiare şi române, Bekes, Hajdu Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg şi Arad, Bihor şi Satu-Mare, pe tema cooperării judiciare internaţionale şi a combaterii criminalităţii transfrontaliere. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute subiecte legate de instrumentele de colaborare internaţională judiciară, au fost prezentate cazuri concrete din activitatea parchetelor şi s-au stabilit modalităţi eficiente de colaborare pe viitor. „Acest gen de reuniuni contribuie la consolidarea colaborării şi cooperării mai bune între parchetele din zona de frontieră”, au punctat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Cu această ocazie au răspuns invitaţiei procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi au fost prezenţi în municipiul nostru Berg Márta, procuror șef delegat în cadrul Parchetului Békés, Sándor Nagy, procuror șef în cadrul Procuraturii Raionului Orosháza, din circumscripția Parchetului Bekes, Pocsai Edit, procuror șef în cadrul Parchetului Hajdu Bihar, Füredi László, procuror șef în cadrul Parchetului Hajdu Bihar, Révész Norbert, procuror șef în cadrul Parchetului Szabolcs-Szatmar-Bereg, Zámbori Tibor, procuror șef în cadrul Parchetului Szabolcs-Szatmar-Bereg şi Vasiloni Trandafir Florin, Consulul General al României în Gyula.

Din cadrul delegaţiei române au făcut parte procurorul Anton Daniela, din cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, expert protocol Soare Iuliana, din cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Corbaciu Corina, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Mihai Adrian, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ursu Dan Aurelian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Miclea Ovidiu-Marius, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Vidican Gheorghe, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Cotrău Maria, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Mărăşescu Anda Mihaela, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu-Mare şi Buzan Vasile Adrian, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu-Mare.
Întâlnirea de la Arad a fost a XII-a, tradiţia începând în anul 2008, atunci când a fost organizată prima reuniune în ţara vecină, la Gyula.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !