Întâlnire după șase decenii

De Vasile Filip
6Comentarii
Întâlnire după șase decenii
© Au fost din nou împreună FOTO: V.F.
La Colegiul Național ”Moise Nicoară”, promoția ꞌ56, la 60 de ani de la absolvire.

Aproape 30 dintre foștii elevi ai promoției 1953 – 1956 de la Liceul ”Moise Nicoară” au venit sâmbătă, 25 iunie, la întâlnirea de 60 de ani de la absolvire.

Foștii elevi ai prestigiosului liceu arădean au fost întâmpinați de prof. Major Csaba, actualul director al Colegiului Național ”Moise Nicoară”, care, după ce le-a mărturisit că se simte onorat, le-a arătat cum se prezintă astăzi școala în care au învățat ei în urmă cu șase decenii. El le-a vorbit despre lucrările și modernizările ce s-au făcut în ultimii ani la monumentala construcție și dotările moderne din clase și laboratoare. Evident, a scos în evidență rezultatele excepționale ale elevilor și profesorilor de azi care duc pe mai departe prestigiul Colegiului Național ”Moise Nicoară”. Dar și faptul că liceul arădean se bucură de aprecieri peste hotare arătând, de exemplu, că în septembrie va găzdui ediția din acest an a Euroweek și vor veni aici peste 200 de elevi și profesori din 21de țări ale UE.

”Astăzi mă simt elev”, a spus scriitorul Horia Ungureanu, absolvent al acestei promoții (aflat pe post de moderator). ”Mă bucur că suntem atâția după 60 de ani” – a continuat acesta înainte de a face prezența după cele patru cataloage (clasele A, B, C, D) ce purtau patina timpului.

Aurel Ardelean, rector fondator al Universității de Vest ”Vasile Goldiș” și președinte al acestei universități – primul nume într-un catalog – a remarcat că ”bătrânul și ilustrul nostru liceu astăzi trăiește zilele tinereții noastre”.

Despre aceste zile frumoase din anii de liceu au fost și discuțiile ce au urmat iar amintirile s-au depănat, în continuare, la Castelul Macea al UVVG, după ce absolvenții acestei generații au participat la un parastas oficiat pentru profesorii și colegii lor trecuți la cele veșnice.

Cadou-amintire

Participanții la întâlnire au primit și un cadou de suflet: cartea ”60 de ani de la absolvire” scrisă de colegul lor Octavian Ana, proaspăt apărută la editura Vasile Goldiș University Press.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor