Integra, emoţia unei provocări artistice

Integra, emoţia unei provocări artistice
© FOTO: D.D.
Două idei, două trupe – HAR şi INTEGRAHAR – şi un spectacol de teatru care a mişcat sufletele spectatorilor.

A fost multă sensibilitate şi emoţie, vineri, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. Aici a avut loc un spectacol caritabil organizat pentru Integra – Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale Arad de către clasa de actorie a Școlii Populare de Artă (condusă de prof. Oltea Blaga).

Spectacolul de teatru a fost structurat pe două idei și a fost jucat de două trupe.

Trupa INTEGRAHAR (din care fac parte Mara Oprea și Rareș Ruță, beneficiari ai Asociației Integra) a jucat piesa „Adevărata lumină” scrisă de R. Sitariu. Copiii au jucat cu mare bucurie, transmițând spectatorilor următorul mesaj: Adevărata Lumină e în fiecare dintre noi, nu vine de afară, doar trebuie să o descoperim. Trupa HAR a jucat fragmente scrise de M. Vișniec, care au compus piesa „Omul din cerc”, piesă în care se vorbește despre însingurarea care tot mai mult își face prezența în lumea de azi. Cele două spectacole au fost premiate la Festivalul Cultural Miraje care s-a desfăşurat la Cluj Napoca în perioada 18-20 aprilie. Trupa HAR a luat Trofeul Miraje, iar Trupa INTEGRAHAR a luat locul III.

„Vom şti să mulţumim îndeajuns pentru ce ne-aţi dăruit? A fost spectacol caritabil susţinut de elevii doamnei profesoare Oltea Blaga, de la clasa de teatru a Şcolii Populare de Artă Arad. A fost muncă, a fost dragoste, a fost dăruire, a fost caritate, a fost respect, a fost recunoaştere, a fost prietenie, toate strâns legate de emoţie. A fost vorba chiar despre noi. Dar şi despre voi. A fost interpretare extraordinară. A fost minunat. A fost unul din momentele în care am simţit că ar putea să se oprească clipa. Mulţumim tuturor! Vă purtăm în inima noastră” – punctează Camelia Oprea, preşedinte al Integra – Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !