Interlopii, condamnaţi la închisoare

185Comentarii
Interlopii, condamnaţi la închisoare
ARAD - ”Justiţia şi-a spus cuvântul. Restul e tăcere”, a declarat procurorul Dan Ilarie şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Arad, după pronunţarea sentinţei în cazul celui mai mare şi periculos grup infracţional organizat din Arad. Instanţa arădeană i-a găsit vinovaţi pe inculpaţi şi i-a condamnat la pedepse cu închisoarea.

Astfel, ”Împăratul” a primit şase ani pentru iniţiere de grup infracţional organizat; şase ani pentru instigare la tentativă de omor calificat; doi ani pentru şantaj; câte două pedepse de doi ani şi şase luni tot pentru şantaj; doi ani pentru loviri şi alte violenţe şi două pedepse de câte un an pentru instigare la loviri sau alte violenţe. Tribunalul Arad a descontopit o pedeapsă de şase ani dată de Tribunalul Bihor apoi a contopit pedepsele date ieri, urmând ca Uţu Claudiu Rohozneanu zis şi ”Împăratul” să execute opt ani şi 3 luni de închisoare cu interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani de zile.

Locotenentul Fizidean Ioan Vivi a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru iniţiere de grup infracţional organizat; şi patru pedepse pentru şantaj a câte doi ani şi şase luni de închisoare; doi ani pentru favorizarea infractorului; două pedepse de un an şi alta de o lună pentru loviri şi alte violenţe; doi ani pentru denunţare calomnioasă; şase ani şi trei luni pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi două pedepse a câte un an de închisoare pentru complicitate la loviri sau alte violenţe. Judecătorul a dispus contopirea pedepselor, a adăugat un spor de trei ani de zile, menţionând totodată faptul că Fizidean este în Programul de Protecţie a Martorilor astfel că acesta a primit nouă ani şi trei luni de închisoare.

Beleiu Gheorghe a fost condamnat la opt ani de închisoare. Acesta a primit cinci ani pentru iniţiere de grup infracţional organizat; trei respectiv patru ani de închisoare pentru infraţiuni de şantaj; opt ani pentru complicitate la tentativă de omor; un  an pentru uz de armă neletală. Beleiu a mai primit câte două pedepse a câte un an de închisoare pentru complicitate la loviri sau alte violenţe. Judecătorul a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai mare, opt ani pentru complicitate la tentativă de omor.

Misăraş Edmond zis Edy Naposim a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi şapte ani pentru tâlhărie. Edy Naposim a mai primit patru pedepse de câte doi ani şi patru ani de închisoare pentru infracţiuni de şantaj. Instanţa a dispus condamnarea lui Misăraş la şapte ani de închisoare.

Marius Datcu zis ”Belmondo” a fost condamnat la cinci ani pentru aderare şi sprijinnire a unui grup infracţional organizat; patru respectiv doi ani pentru şantaj; un an pentru loviri şi alte violenţe. Tribunalul Arad l-a condamnat pe ”Belmondo” la cinci ani de închisoare, aplicând pedeapsa cea mai mare.

Moisa Darius a fost condamnat la opt ani şi şapte luni de închisoare. Astfel, acesta a primit cinci ani pentru aderare la un grup infracţional organizat şi la opt ani pentru complicitate la tentativă de omor calificat. Inculpatul a mai primit patru pedepse a câte doi respectiv patru ani pentru infracţiuni de şantaj şi câte un an respectiv două luni pentru loviri şi alte violenţe. Tribunalul Arad i-a mai aplicat lui Moisă Darius câte două pedepse a câte un an fiecare pentru complicitate la loviri sau alte violenţe. Instanţa i-a contopit pedepsele, Moisa Darius urmând să execute opt ani şi şapte luni de inchisoare.

Fratele acestuia, Moisa Florin a primit cinci ani pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat. Acesta a mai primit patru pedepse a câte doi şi patru ani de închisoare pentru infracţiuni de şantaj şi un an, respectiv două luni pentru loviri sau alte violenţe. Judecătorul i-a aplicat pedeapsa cea mai mare, inculpatul fiind condamnat astfel la cinci ani de închisoare plus interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani.

Dragoman Daniel a primit şapte ani de închisoare astfel: cinci ani pentru aderare la un grup infracţional organizat; şase ani pentru complicitate la tentativă de omor; doi ani şi şase luni pentru şantaj şi trei luni pentru port de armă neletală. Inculpatul a mai primit trei pedepse a câte un an de zile pentru infracţiuni de loviri şi alte violenţe. Pentru că Dragoman Daniel face parte din programul de protecţie al martorilor, acesta a fost condamnat de instanţă la şapte ani, după ce i-a contopit o pedeapsă de şase ani şi a sporit-o cea actuală cu un an.

Asta în timp ce fratele acestuia, Dragoman Marius va executa cinci ani de închisoare, conform sentinţei Tribunalului. Astfel, Marius Dragoman a primit cinci ani pentru aderare la un grup infracţional organizat şi patru ani pentru şantaj. Dragoman a mai primit şase pedepse a câte doi ani sau/şi două luni de închisoare pentru loviri sau alte violenţe, instanţa aplicând pedeapsa cea mai mare, cinci ani.

Fostul jandarm Suciu Viorel a fost condamnat la cinci ani de închisoare astfel: patru ani pentru şantaj şi cinci ani pentru sprijinire şi aderare la un grup infracţional organizat. De asemenea Tribunalul Arad a dispus în cazul lui Suciu şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani de zile.

Covaci Ioan Moise zis ”Bilu” a primit patru  respectiv doi ani pentru şantaj; cinci ani pentru sprijinire şi aderare şi trei pedepse a câte un an respectiv două luni pentru loviri sau alte violenţe. Instanţa a dispus aplicarea pedepsei celei mai mari: cinci ani plus interzicerea unor drepturi.

Cea mai mare pedeapsă au primit-o cei trei orădeni: Bundea, Lakatos şi Kopar, câte 12 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat plus interzicerea unor drepturi.

Învinuitul Vastag Marius a fost condamnat la cinci ani pentru aderare şi sprijin şi la câte două pedepse pentru şantaj de doi, respectiv un an de închisoare, plus două condamnări de câte un an pentru loviri şi alte violenţe. Tribunalul Arad i-a aplicat pedeapsa cea mai mare, condamnându-l la cinci ani de închisoare.

Cadar Marinel a primit un an de închisoare pentru loviri sau alte violenţe.

Sabou Tiberiu a fost condamnat la doi ani pentru şantaj.

Măeruţiu Ovidiu a primit cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de şantaj.

Beldiman Constantin a fost condamnat la cinci ani pentru sprijinire şi aderare, şantaj, loviri sau alte violenţe şi denunţ calomnios.

Arba Gheorghe zis ”Topa” a primit şase luni pentru favorizarea infractorului.

Orădan Ovidiu zis ”Suliţă” a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru favorizarea infractorului.

Poliţistul Oană Claudiu (care poartă uniformă în continuare) a primit un an de închisoare pentru favorizarea infractorului.

Roman Lazăr a fost condamndat la cinci ani de închisoare pentru sprijinire şi aderare, şantaj şi loviri sau alte violenţe.

Herţa Ionel a primit tot cinci ani pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Asta în timp ce Varga Cristian şi Purcariu Adrian au primit câte 5.000 de lei amendă.

Zi decisiva: se pune sentinta in dosarul „Imparatul”

I.C.185Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor