Internat lăsat în paragină, la Miniş

Clădirea fostului internat al căminului Liceului Agricol din Miniş a ajuns într-o avansată stare de degradare. După ce internatul a fost desfiinţat, în primii ani de după Revoluţie, nimeni nu s-a mai interesat de soarta imobilului.

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că nu dispun de fondurile necesare şi că în ciuda faptului că această problemă e cunoscută de autorităţile competente, nimeni nu a venit în sprijinul lor.

Lucrări de mântuială

Imobilul, construit în anul 1984, are patru etaje şi o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. Imediat după desfiinţarea internatului Liceului Agricol de la Miniş, clădirea a fost lăsată în voia sorţii, starea acesteia fiind în momentul de faţă jalnică. Localnicii povestesc că încă din momentul în care a fost dată în funcţionare, nu a corespuns normelor în vigoare, camerele fiind prea mici, acoperişul făcut la repezeală, astfel încât la prima ploaie, apa a început să pătrundă în clădire. Deşi lucrarea a fost terminată în urmă cu 22 de ani, clădirea nu a fost niciodată recepţionată din cauza problemelor tehnice. Acum, pe lângă faptul că plouă în ea au mai apărut şi infiltraţii la parter.

Primăria nu are bani

La un moment dat, autorităţile judeţene au solicitat primăriilor să prezinte imobilele pe care le au la dispoziţie, pentru a le transforma în unităţi de asistenţă socială. Cum era de aşteptat şi fostul internat a ajuns pe listă, dar totul a rămas în stadiul de proiect. „Au fost nişte discuţii în acest sens, dar nimeni nu s-a mai interesat de acest proiect. Noi nu avem la ce să-l folosim, nemaiavând nevoie de internat, iar pentru a reabilita clădirea, ar trebui să cheltuim tot bugetul pe doi ani de zile”, a declarat primarul Mircea Luca.

Lucian Şerban0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !