Internaţi în alte secţii

5Comentarii
Internaţi în alte secţii
ARAD – Ministerul Sănătăţii ordonă ca pacienţii să fie internaţi oriunde este loc, indiferent de secţie.

În urma nenumăratelor probleme legate de numărului redus de paturi din anumite secţii ale spitalelor, Ministerul Sănătăţii a decis impunerea unui ordin care să oblige unităţile medicale să facă internări în alte secţii şi să devină mai flexibile în ceea ce priveşte spaţiile de internare. „Este nevoie de mai multă flexibilitate. Spitalele, unităţile sanitare în general, trebuie să răspundă nevoilor pacienţilor. Avem unele secţii şi compartimente supraaglomerate, unde pacienţii stau câte doi în pat şi alte structuri în care adresabilitatea este scăzută. Am cerut managerilor să analizeze gradul de ocupare al paturilor şi situaţia din fiecare unitate şi le-am dat posibilitatea ca, în funcţie de necesităţi, să poată modifica structura unităţii sanitare sau, pentru o perioadă determinată, să interneze pacienţii unei secţii supraaglomerate în alte secţii libere, astfel încât să evităm disfucţionalităţile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Judeţeanul se conformează

Spitalul JudeţeanArad, cea mai mare şi mai aglomerată unitate medicală din judeţul nostru, se conformează acestui ordin încă dinaninte ca el să apară. „Momentan, nu avem probleme în acest sens, dar, în urmă cu doi sau trei ani, aveam câte doi pacienţi în acelaşi pat. Situaţia dura maximum o zi sau două, până când organizam saloane speciale din alte secţii sau măream numărul de paturi din salon”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean, Mirandolina Prişcă. De obicei, cele mai aglomerate secţii sunt cele de chirurgie, secţiile de pediatrie şi cea de infecţioase. Dar, la nevoie, alte secţii îşi schimbă, pentru un timp, specialitatea în ideea de a oferi un minim de confort pacienţilor.

Fără refuzuri la internări

 „Fiind un spital de urgenţă, la noi nu se poate refuza nicio internare. Aşa că trebuie să ne adaptăm în funcţie de necesităţi. Dar, din fericire, adaptarea nu a fost niciodată o problemă în Spitalul Judeţean Arad şi, în caz de nevoie, mutăm pacienţi şi pe alte secţii”, mai spune Prişcă.

A.G.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor