INTERVIU. Constantin Traian Igaș, senator PNL

De M.T.
5Comentarii
INTERVIU. Constantin Traian Igaș, senator PNL

Oamenii mi-au cerut să candidez la parlamentare”

Senatorul consideră că experienţa sa ca parlamentar poate fi folosită la revizuirea legislativă.

Alegerile locale s-au încheiat. Cum apreciați, ca senator de Arad, desfășurarea și rezultatele acestui scrutin? Cifrele sunt unele, dar percepția este alta, și în Arad și în țară.

TRAIAN IGAŞ. Remarc o prezență din ce în ce mai slabă chiar și la acest tip de alegeri, în care cetățenii simt și cunosc mai bine candidatul, pentru că este unul dintre ei, de cele mai multe ori. Dacă vorbim strict în cifre, PNL Arad se află pe podium pentru că arădenii ne creditează cu foarte multă încredere. Dar pe lângă poziția fruntașă cu care ne mândrim întreaga echipă, mai contează și realitatea din județ. Spun asta pentru că la nivelul județului am avut câteva surprize în localități unde s-au pierdut primării în favoarea candidaților independenți sau cei de la partidele noi. Mi-aș fi dorit o mai mare implicare din partea cetățenilor, atât în ceea ce privește dorința de a se informa cât și în ceea ce privește participarea la vot pentru că li s-au oferit alternative, iar Partidul Național Liberal și-a selectat și prezentat candidații din poartă în poartă.

Parlamentul este în sesiune luna aceasta, mulți dintre membrii săi au candidat la alegerile locale. Vor apărea schimbări în majoritatea parlamentară?

TRAIAN IGAŞ. Mulți au plecat dinspre legislativ înspre executivul local. Din acest motiv se poate să existe modificări în ceea ce privește majoritatea parlamentară. Dar acest lucru nu afectează activitatea noastră, ba chiar putem spune că ne apropiem de numărul ideal de parlamentari pentru o legislatură. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți că atât cât a mai rămas din acest mandat nu ne putem aștepta decât la mici ajustări legislative, continuând cu guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Însă pentru legislatura următoare este nevoie de o amplă revizuire legislativă, iar viitorul Parlament trebuie să se concentreze pe o periere și comasare a legilor. Este un proces care necesită atât determinare cât și experiență. Dacă eu aș avea o motivație de a merge înainte, de aici aș începe. Lucrul acesta mi l-au cerut și oamenii, iar în demersurile mele parlamentare din sesiunile anterioare am încercat să clarific și să curăț legislația din anumite domenii.

Pentru următoarea legislatură aveți această motivație de a merge înainte?

TRAIAN IGAŞ. Consider că am avut și am motivația corectă de a merge înainte, pentru că atunci când motivația este corectă ea devine catalizatorul implicării în ceea ce facem. În toată această perioadă, în care am fost angrenat cu responsabilități în campania PNL Arad, am luat la pas majoritatea localităților arădene și am luat pulsul politic. M-am întâlnit cu foarte mulți oameni care mi-au cerut să candidez sau mi-au oferit susținere. De aceea pot spune că sunt pregătit pentru un nou mandat și cred că experiența parlamentară acumulată poate fi valorificată în zona legislativului. Partidul Național Liberal va demara, ca de fiecare dată, procesul de selecție a candidaților, iar deciziile se vor lua de către conducerea județeană și centrală în funcție de criteriile de integritate și activitatea parlamentară și politică a fiecăruia. Așa cum a existat o decizie de continuitate în cazul primarilor, există o astfel de decizie și în cazul parlamentarilor.

Ce priorități are PNL pentru această perioadă?

TRAIAN IGAŞ. Sunt membru al Biroului Politic la nivel național și apreciez că nu este oportun un congres național în momentul de față, pentru că nu am face altceva decât să irosim energie, pe care ar trebui să o folosim în formularea unui program coerent de guvernare și în organizarea alegerilor parlamentare. Doar începând cu anul viitor este oportun un congres, pentru că este nevoie de alegerea conducerilor la nivel județean și național. Consider că trebuie să ne pregătim pentru a guverna. Nu sunt adeptul unui guvern tehnocrat. Executivul trebuie sa vină cu un program de guvernare asumat de un partid. Iar un partid mare trebuie să aibă atâta resursă în interior pentru a genera o echipă guvernamentală. Partidul Național Liberal este un partid care mizează pe candidați „construiți” în timp. Iar responsabilitatea acelor candidați este de a genera o legislație eficientă și de suport pentru mediul de afaceri, cu o paletă mai largă de măsuri concrete.

„Nu este oportun un congres în momentul de faţă, pentru că nu am face decât să irosim energie” Constantin Traian Igaş5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor