Interviu cu Mircea Purcaru, candidat la preşedinţia CJA

1Comentariu
Interviu cu Mircea Purcaru, candidat la preşedinţia CJA
ARAD – Jurnal Arădean :Candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Cred că locuitorii din judeţ doresc să ştie, cât de cât, cine este cel care le cere voturile. Aşadar, cine sunteţi, domnule Mircea Purcaru ?

Mircea Purcaru :Sunt un cetăţean care, conform Constituţiei, are dreptul să aleagă şi să fie ales, dacă nu a făcut fapte de natură să îi anuleze, prin lege, acest drept.Faptul că mi-a fost acceptată candidatura, demonstrează că nu am săvârşit fapte împotriva legii.

Jurnal Arădean : Aceasta vă dă doar dreptul să candidaţi. Pentru a fi şi ales, trebuie să aveţi nişte calităţi care să vă recomande electoratului. Care credeţi că sunt principalele dumneavoastră atu-uri ?

M. Purcaru : Nu ştiu cu care să încep, dar cred că ar trebui să le enumăr pe cele care deja au fost dovedite, prin fapte, nu prin vorbe. În opinia mea, pe primul loc ar fi faptul că sunt profund ataşat valorilor democraţiei, lucru pe care l-am probat în primele zile ale revoluţiei, când, deşi eram ofiţer, nu am ezitat să mă alături revoluţionarilor arădeni, care şi-au pus în joc viaţa pentru răsturnarea dictaturii şi reintrarea României în concernul ţărilor democratice.

Jurnal Arădean : După câte ştiu, aţi şi fost ales în structurile de conducere, respectiv, aţi fost vicepreşedinte al PFD 89, partid înfiinţat de către revoluţionari.

M. Purcaru : Aşa este, dar asta a fost în 1999, adică la opt ani după ce am renunţat la cariera de ofiţer, pentru a intra în afaceri. În tot acest timp am reuşit să probez cea de a doua calitate pe care mă bazez în încercarea de a-i convinge pe cetăţenii judeţului că merit să mă aleagă, aceea de bun manager, calitate indispensabilă unui om care vrea să conducă un judeţ.

Jurnal Arădean : Spuneţi doar dumneavoastră că sunteţi un bun manager, sau o pot spune şi alţii ?

M. Purcaru : Aşa cum am spus, enumăr doar calităţile deja confirmate. Aceea de bun manager a fost confirmată de către alegerea mea în fruntea unor organisme. Sunt vicepreşedinte al Asociaţiei Regionale a Transportatorilor, APTE 2000; Vicepreşedinte la nivel naţional al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi preşedinte al filialei Arad; Preşedinte al Federaţiei Regionale a Întreprinzătorilor Privaţi din Regiunea Vest.

Jurnal Arădean :Pe mine m-aţi convins, dar cu ce îi ajută pe cetăţenii din judeţ toate aceste funcţii ?

M. Purcaru : Parcă aţi vorbit de calităţi. Am înşirat toate aceste funcţii pentru că ele sunt girul calităţilor mele de manager. Dar, chiar credeţi că nu contează şi funcţiile ? Atunci când, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, voi dori să promovez pe lista de priorităţi dezvoltarea infrastructurii, nu voi fi avantajat faţă de un altul, care nu are calitatea de vicepreşedinte al transportatorilor ?

Atunci când acţiona pe toate căile pentru dezvoltarea economică a judeţului, chiar nu va conta deloc calitatea mea de vicepreşedinte al întreprinzătorilor privaţi din România şi preşedinte al celor din Vest ?

Jurnal Arădean : Iată, aţi enumerat deja două dintre priorităţile pe care le luaţi în calcul. De ce altceva are nevoie Judeţul Arad în clipa de faţă ?

M. Purcaru : Ceea ce îi lipseşte judeţului la ora actuală este coerenţa în strategia de dezvoltare din punct de vedere economic, social, cultural, în contextul apartenenţei la spaţiul Uniunii Europene. Printre cele mai vitregite domenii din acest punct de vedere este sănătatea. Este jale în tot judeţul, spitalele sunt puţine şi prost dotate. Este nevoie de spitale noi, la standarde europene.

Jurnal Arădean :Şi credeţi că veţi reuşi să le faceţi ? De unde bani ?

M. Purcaru : Aici ajungem la o altă calitate deja confirmată : Am deja o experienţă considerabilă în identificarea programelor de finanţare structurală şi întocmirea proiectelor, pe toate componentele, economic, social şi de mediu. Am sprijinit întreprinzători privaţi , dar şi consilii locale pentru obţinerea de fonduri nerambursabile.Ştiu exact ce trebuie să fac pentru a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea judeţului.

Jurnal Arădean :Ce le transmiteţi cetăţenilor din judeţ ?

M.Purcaru : În primul rând, sănătate şi fericire de Sfintele Paşti, iar apoi, o viaţă mai bună pe viitor.

 

Carte de vizită :

Mircea Purcaru
Data şi locul naşterii : 8 Martie 1956, Sibiu
Ofiţer de carieră până în 1991, când a intrat în afaceri
Studii tehnice autovehicule rutiere, juridice, administrative privind statutul funcţionarului public; Masterand în Drept Administrativ
Activitate politică : preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator Arad

Candidat la Preşedinţia CJA, pe listele PC Arad1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor