INTERVIU cu Samuel Caba, candidatul PMP la Primăria Aradului: „Administraţia şi politicul s-au îndepărtat de cetăţeni”

De P.M.
1Comentariu
INTERVIU cu Samuel Caba, candidatul PMP la Primăria Aradului: „Administraţia şi politicul s-au îndepărtat de cetăţeni”
© Samuel Caba FOTO: JA
Samuel Caba este convins că imaginea clasei politice poate fi îmbunătăţită doar prin valoarea oamenilor care fac parte din ea.

Domnule Samuel Caba, sunteţi cotat cu şanse reale la câştigarea Primăriei municipiului Arad. Cum credeţi că se va desfăşura campania electorală?

SAMUEL CABA. Sper să fie o campanie corectă, curată, în care bunul simţ şi dialogul să fie argumentele fiecăruia dintre candidaţi. De asemenea, îmi doresc ca fiecare dintre candidaţi să vină cu idei, cu proiecte, care să dezvolte Aradul. Din păcate, în ultimul timp, administraţia şi politicul s-au îndepărtat tot mai mult de cetăţeni, de nevoile arădenilor. Administraţia trebuie să lucreze pentru oamenii simpli, pentru arădenii care trăiesc în oraşul acesta, care muncesc şi contribuie la bugetul municipiului. Aceşti bani trebuie să se întoarcă la ei, prin străzi mai bune, un preţ corect al gigacaloriei, prin creşterea nivelului de trai, printr-un transport în comun modern, prin locuri de joacă pentru copii, parcuri de recreere, prin locuri de agrement. Asta înseamnă viaţa unei cetăţi, a unui oraş, nu grupuri de interese, care să sleiască bugetul Aradului.

Cu alte cuvinte, este nevoie de o schimbare…

SAMUEL CABA. Da, dar o schimbare radicală, care să scuture actualul sistem de administrare a Aradului. Consider că Aradul merită mai mult decât ceea ce i s-a oferit până acum de către clasa politică şi de către administraţia Aradului. Primarul şi Consiliul Local trebuie să lucreze în folosul cetăţenilor simpli şi oneşti ai Aradului.

Sunteţi nemulţumit de clasa politică, dar totuşi faceţi parte din ea…

SAMUEL CABA. Clasa politică trebuie judecată prin calitatea oamenilor care fac parte din ea. Cred că pentru o schimbare reală a României, într-un cadru general şi a Aradului, într-un cadru specific, trebuie să aducem mai multă calitate şi onestitate, oameni cu caracter, atât în zona politică, dar mai ales în zona administrativă. În ce mă priveşte, eu sunt şi un exponent al societăţii civile. Am patru asociaţii non-guvernamentale, care reprezintă interesele societăţii civile, îndeobşte ale acelor pături sociale defavorizate. Din punct de vedere profesional, am fost în funcții de conducere în mai multe ONG-uri. Sunt președinte la Asociația oamenilor de afaceri creștini, filiala Arad. Am creat locuri de muncă, deoarece dețin mai multe societăți comerciale, care desfășoară diverse activități. Din anul 2005 sunt pastor și slujesc în mai multe biserici evanghelice din țară și străinătate. Timp de un am condus Direcția de Cultură a Județului Arad și am fost o perioadă consilier în cadrul Ministerului Culturii. Consider că am o experiență bogată atât în mediul de afaceri, cât și în administrație pentru a implementa o schimbare reală în favoarea cetățeanului arădean.

Concret, ce proiecte aveţi pentru Arad?

SAMUEL CABA. Despre proiecte voi vorbi punctual în perioada următoare. Îmi doresc ca Aradul să prospere, ca noi, arădenii, să avem o viaţă mai bună. Mă nemulţumeşte modul în care este administrat oraşul , în majoritatea domeniilor. În ultimii 25 de ani, din municipiu au plecat peste 50.000 de arădeni. Oare au plecat de bine? Din păcate, Aradul se sufocă de praf, de mizerie, iar administraţia ne spune ce bine ne merge. Impozitele sunt foarte mari, nu se justifică. Raportat la calitatea vieţii, impozitele noastre pot fi considerate cele mai mari din Europa. Atunci să avem şi drumuri ca în Europa, şi salarii ca în Europa, curăţenie şi toate celelalte ca în ţările din vestul continentului. Este timpul schimbării, a transparenţei administrative pentru arădeni. Este timpul ca administraţia să se facă pentru oameni, de la străzi şi căldură, la sănătate şi educaţie.

Cine este Samuel Caba?

„Sunt căsătorit și am doi copii. Fac parte dintr-o familie creștină, penticostală. Am cunoscut de mic copil ororile comunismului, deoarece tatăl meu a fost persecutat de securitate în acest regim odios. Sunt licențiat în teologie penticostală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad ; licențiat în sociologie-psihologie și deţin un master în consiliere psihologică în cadrul Universității din Oradea. Am absolvit și Facultatea de Științe Umaniste, specializarea Administrație Publică, la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad. La 25 de ani, am devenit membru PNȚCD, fiind crescut cu credinţă în valorile creștine. Am fost ales președinte al Organizației de Tineret a PNȚCD. În acea perioadă am efectuat un stagiu în Parlamentul European, la recomandarea Partidului Popular European. În 2008 am devenit membru PDL, în perioada când organizația județeană era condusă de Gheorghe Seculici, un om apreciat foarte mult. În cadrul partidului am fost ales vicepreședinte al organizației municipale a PDL, funcție pe care am deținut-o mai mulți ani. Nu m-am mai regăsit în modul în care din anul 2012, PDL, apoi PNL a făcut politică în județul Arad. Consecvent valorilor PPE, am decis să mă înscriu în Mișcarea Populară, care promovează cu adevărat principiile PPE. După ce am devenit membru al acestui partid, Biroul Județean al MP Arad m-a votat pentru a deveni candidatul oficial al Mișcării Populare la Primăria Aradului”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor