INTERVIU JA. Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu: „Muncim pentru orașul copiilor noştri”

De M.P.
3Comentarii
INTERVIU JA. Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu: „Muncim pentru orașul copiilor noştri”
© Călin Abrudan, primarul Ineului
Călin Abrudan, primarul Ineului, vorbeşte despre ineuanii lui şi munca pe care o duc împreună pentru binele oraşului.

JURNAL ARĂDEAN. Sunteți unul dintre cei mai apreciaţi primari din județul Arad. Cum ați reușit acest lucru doar în patru ani de mandat?
CĂLIN ABRUDAN. Probabil vă referiți la faptul că majoritatea covârșitoare a ineuanilor mi-au confirmat că sunt mulțumiți de modul cum i-am reprezentat în acești patru ani de când m-au ales primar al orașului Ineu. Le mulțumesc pentru acest lucru, cea mai mare bucurie o am când văd că munca mea din acești ani este apreciată de comunitatea Ineului, toate realizările acestor ani de când am fost ales edil al orașului fiind gândite pentru dezvoltarea și modernizarea Ineului și a localității Mocrea.
Nu am uitat niciodată că sunt primar prin voința concetățenilor mei, nu am uitat niciodată că, înainte de toate, sunt ineuan și trebuie să fac tot ce-mi stă în putință pentru ca orașul nostru, al ineuanilor, să se dezvolte. Am încercat astfel să implementez o administrație transparentă, îndreptată spre nevoile reale ale comunității noastre locale, o administrație bazată pe gestionarea cu responsabilitate a fiecărui leu pe care l-am avut la dispoziție, gândind dezvoltarea orașului spre viitor, pe activități distincte: investiții în infrastructură, modernizarea unor obiective importante pentru oraș, cultură, învățământ, sport etc. Strategia de dezvoltare locală concepută pentru evoluția Ineului a fost construită pe ideea de a avea un oraș dinamic, într-o continuă transformare, un oraș viu, cu perspective pentru viitor. De asemenea, proiectele noastre, cu toate cheltuielile aferente, au fost gândite mereu sub forma sustenabilității economice, fără cheltuieli nelalocul lor, fiind într-o continuă căutare de noi surse de finanțare pentru investiții, prin proiecte din fonduri europene, programe naționale etc.
Ineuanii mei au văzut că ceea ce am spus am făcut, că nu le-am ascuns nimic, indiferent dacă a fost de bine sau de rău, ceea ce face ca astăzi, cu toții, să formăm o comunitate unită, în care ne susținem unii pe alții, pentru binele orașului nostru, pentru viitorul generațiilor următoare.

Cum ați descrie evoluția Ineului în acest mandat al dumneavoastră?
CĂLIN ABRUDAN. Nu-mi revine mie dreptul de a face aprecieri la modul cum a evoluat Ineul în acești ani. Acest drept aparține ineuanilor, ei m-au ales primar, ei mă judecă, ei sunt cei care pot să-și exprime părerea dacă proiectele și investițiile puse în practică în Ineu și Mocrea în timpul mandatului meu sunt utile sau nu comunității locale.
Ca și primar am făcut tot ce am putut pentru ca orașul Ineu să progreseze lună de lună, an de an. S-au asfaltat peste 20 km de străzi, s-au amenajat peste 12 km de trotuare, s-a asfaltat Drumul Viilor, mare parte din drumul Tămandului, s-a lucrat zi de zi la extinderea și modernizarea canalizării, a rețelei de apă potabilă, a iluminatului public, avem judecătorie nouă, bază sportivă modernizată, s-au amenajat parcuri, zone verzi, locuri de joacă pentru copii, s-au plantat peste 800 de noi pomi, s-a investit în modernizarea instituțiilor școlare, s-au dat în folosință noi locuințe ANL, s-au construit alei pavate, capelă nouă, stații pentru mijloacele de transport, parcări, s-au achiziționat noi utilaje pentru derularea lucrărilor edilitar gospodărești, s-au pus în funcțiune serele orașului, s-a investit în susținerea activității spitalelor, a școlilor, a liceului, s-au reînființat tradițiile ineuane, s-au construit podețe, rigole, au fost executate ample lucrări de renovare-reabilitare la școli, liceu, grădinițe, căminul cultural din Cartierul Traian, Primărie, Casa de Cultură, am avut o agendă culturală deosebită, presărată cu evenimente de mare frumusețe, iar ansamblul nostru de suflet-„Doina Crișului”- a fost sprijinit în tot ceea ce a întreprins pe plan artistic. O importanță deosebită am acordat-o sprijinirii investițiilor private, fiind deschis oricărui investitor care prin activitatea sa crează noi locuri de muncă pentru ineuani.
Sunt câteva din lucrurile concrete pe care le-am desfășurat în acești ani de când sunt primar, dar, trebuie să fiu cinstit, am avut și dezamăgiri legate de faptul că nu am avut la dispoziție suficiente resurse financiare pentru a putea implementa în acești patru ani toate proiectele pe care le doream pentru Ineu și Mocrea. De aceea spun că nu eu sunt cel în măsură să fac aprecieri asupra modului în care a evoluat orașul. Ineuanii sunt cei care pot și au dreptul de a face acest lucru. Pentru mine este important că am sufletul împăcat fiindcă știu că am muncit din greu în această perioadă pentru modernizarea orașului și am încercat să aduc cât mai multe investiții, să dezvolt cât mai multe proiecte în Ineu și Mocrea.

Dacă ar fi să vă caracterizați, acum, după acești ani de când sunteți primar al orașului, cum v-ați prezenta?
CĂLIN ABRUDAN. Același Călin Abrudan pe care-l știu toți ineuanii de acum 30 de ani, care mereu a spus lucrurilor pe nume. Aici m-am născut, aici am copilărit, aici am fost la școală, la liceu, aici am prietenii, aici trăiesc împreună cu familia mea, cu copiii mei. Ineul a fost și este casa mea și la fel doresc să fie și pentru copiii mei. De aceea, așa cum fiecare bun gospodar se preocupă să-și pună la punct casa, gospodăria, și eu doresc să văd Ineul tot mai bine amenajat, tot mai frumos, tot mai dezvoltat. Nu doar ca și primar, ci în primul rând ca și ineuan. Vreau ca Ineul să fie un oraș cu toate străzile asfaltate, toate trotuarele amenajate, cu parcuri verzi și scuaruri de flori, cu utilitățile publice extinse pretutindeni, cu cât mai mulți investitori privați. Vreau să avem o cetate a Ineului introdusă în circuitul turistic, pentru ca orașul să aibă în viitor cât mai mulți turiști. Tinerii să fie promovați, încurajați spre muncă, seriozitate, iar valorile să-și găsească locul binemeritat în societate, după pregătirea profesională, după rezultate. Așa doresc să fie orașul nostru, un oraș în care copiii noștri vor trăi cu drag, fiindcă vor avea aici tot ce și-ar dori: un oraș pus la punct, cu locuri de muncă, un oraș cu o comunitate în care fiecare trăiește frumos, în pace cu ceilalți. Sunt convins că toți ineuanii doresc acelaș lucru, iar împreună, ca o mare familie ineuană, an de an vom pune tot mai bine la punct Ineul și Mocrea, nu doar pentru noi, cei de azi, dar mai ales pentru generațiile viitoare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor