INTERVIU JA. Constantin Traian Igaș, senator PNL: „Întotdeauna am făcut eligibil locul pe care am candidat”

De M.C.
7Comentarii
INTERVIU JA. Constantin Traian Igaș, senator PNL: „Întotdeauna am făcut eligibil locul pe care am candidat”
© Constantin Traian Igaş

Traian Igaş şi-a prezentat raportul de activitate parlamentară.

Sunteți senatorul arădenilor din 2008. Ați avut o activitate intensă și sunteți printre puținii parlamentari care şi-a prezentat raportul de activitate semestrial și anual. Sunteți determinat să susțineți ritmul în perspectiva preluării unui nou mandat?

IGAŞ. Sunt un om determinat în tot ceea ce fac. Când decid sa mă implic în ceva, atunci o fac cu toată inima. Fie că este vorba despre politică, administrație sau mediul privat în care activez și în care m-am format ca om de dreapta. Ca parlamentar trebuie sa știi sa păstrezi echilibrul între ceea ce îți cer oamenii și ceea ce se întâmplă la București sau în partidul din care faci parte. Am ținut aproape arădenii pentru a ști tot timpul ce așteaptă de la mine și am acționat în Parlament și în partid doar conform propriilor convingeri și principii. Am reușit sa mă fac înțeles și la București și în partid de cele mai multe ori. Am spus lucrurilor pe nume și am argumentat necesitatea luării unor decizii sau poziții. Gândesc și acționez transparent și deschis, atât în privat, cât și în viața publică. De aceea am considerat că raportul de activitate trebuie sa fie prezentat opiniei publice. Țin să le mulțumesc tuturor colaboratorilor mei de pe parcursul ultimilor ani de activitate, fiecare și-a adus aportul în activitatea mea.

Ați demarat proiecte majore pentru România și pentru Arad. Ați reușit să le vedeți finalizate?

IGAŞ. Așa este, am alocat municipalității arădene, prin ministerul pe care îl coordonam în 2011, mai mult decât s-a putut cheltui. La acea vreme, am derulat, prin Ministerul de Interne, un program de reabilitare a infrastructurii termice și am alocat Aradului 9 milioane de franci elvețieni pentru acest proiect. La fel și în cazul cadastrării, multe comune din județ și din țară au beneficiat de gratuitate. A fost blocat o perioadă, am cerut deblocarea, văd că recent s-a aprobat alocarea a maxim 135.000 lei către o localitate care face demersurile necesare. În aceeași perioadă am dezvoltat SMURD-ul în Arad și în toată țara. Sunt proiecte care continuă și astăzi și aduc beneficii comunităților în care se implementează.

Transparent și instituțional ați procedat și în privința depunerii intenției de a candida. Se știe că în practică lucrurile nu se întâmplă chiar așa, există negocieri, de cele mai multe ori în spatele ușilor închise. De ce ați ales să procedați așa?

IGAŞ. Înțeleg strategiile politice și negocierile strategice. De aceea, pot face un tandem cu Neluțu Cristina la Senat în interesul PNL. Eu niciodată nu am candidat pe un loc eligibil, dar am făcut ca acel loc să devină eligibil. În 2004 am candidat pe un loc semieligibil la deputați, sub alianța DA. În 2008 am candidat pe un loc puțin eligibil, plecam cu un vot politic pe colegiul de Senat de 42,5%. Am acceptat să ajut partidul, plecând de pe colegiul 1 de deputați din municipiu. Și am obținut cel mai mare procent dintre senatorii PDL din acea legislatură, mai precis 54%. În 2012 am avut o campanie foarte grea cu o echipă decimată din interior. Dar, consider că dezbaterile își au locul doar în forurile decizionale, după ce au fost îndeplinite procedurile stabilite în statutul și regulamentul PNL și, mai ales, după ce candidații care și-au exprimat intenția au fost verificați din punctul de vedere al îndeplinirii criteriilor de integritate. Negocierile de acel fel sunt o practică a trecutului, partidele au evoluat ca structuri și s-au instituționalizat prin votarea unor criterii clare. Am luat decizia de a-mi depune intenția de a candida și pentru că au fost voci răutăcioase care m-au dat plecat la alte partide. Am făcut politică doar aici și îmi doresc să fac politică doar aici.

În toți acești ani de activitate ați acumulat o experiență politică și administrativă care v-a recomandat pentru a prelua ca și coordonator campaniile din diferite organizații din țară. Cum ați fost primit de oamenii de acolo?

IGAŞ. Oriunde mă duc în țară și în județ oamenii mă primesc foarte bine, cu o abordare pozitivă. Mi-am câștigat poziția în partid și prin activitatea administrativă și prin cea politică. Am câștigat competiții atât în Biroul Politic Național, cât și electorale. Am coordonat campanii în Maramureș și Mehedinți, am fost prin toată țara ca membru al conducerii centrale și am ajuns să cunosc și să mă cunoască mulți oameni. Am o ușă deschisă oriunde în țară. Săptămâna trecută am fost invitat la festivalul de la Jina, Sibiu. Mă bucur și particip, de cele mai multe ori, la evenimentele la care sunt invitat în țară.

„Mi-am câștigat poziția în partid și prin activitatea administrativă și prin cea politică” Constantin Traian Igaş

Taguri: , , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor