INTERVIU JA. Constantin Traian Igaş, senator: „Sunt alături de candidații PNL Arad la alegerile locale”

De M.T.
8Comentarii
INTERVIU JA. Constantin Traian Igaş, senator: „Sunt alături de candidații PNL Arad la alegerile locale”
© Constantin Traian Igaş FOTO: JA

Senatorul Traian Igaş spune că PNL este singurul partid care îşi „filtrează” candidaţii pe baza criteriilor de integritate.

JURNAL ARĂDEAN. Suntem în 2016 și, vrem, nu vrem, trebuie să discutăm despre alegeri, două seturi: alegeri locale și alegeri parlamentare. Este pregătit PNL pentru noile așteptări ale societății?

TRAIAN IGAŞ. Să nu uităm că PNL este partidul care a răspuns cel mai prompt cerințelor societății și a votat, la cel mai înalt nivel, criteriile de integritate pentru candidații săi, fiind singurul partid care își filtrează candidații prin aceste criterii. În schimb, PSD are doar o formă, plagiată de la noi, cu criterii pe care nu le aplică, după cum am văzut la lansarea candidaților pentru Primăria Generală și pentru Sectoarele Bucureștiului. Noi vrem și cerem performanță în actul administrativ, PSD caută locuri de muncă pentru militanții săi. Or, perioada în care administrația este doar spațiul de supraviețuire a militanților unui partid trebuie să se încheie. Să nu uităm că PNL s-a adaptat și la cerința de transparență. Va fi o premieră în România ca un partid să facă publice toate cheltuielile pe care le derulează în campania electorală, prin conferinţe de presă la nivel de judeţ, pe site-uri proprii și de știri.

Este pregătit PNL să iasă victorios în alegerile din acest an?

IGAŞ. Da, cu siguranță. La Arad, PNL este singurul actor politic capabil să contracareze cu șanse ofensiva PSD. PNL este partidul cel mai apropiat de agenda cetățenilor și de revendicările din societate, mai ales cele ale tinerilor. Calea corectă este cea a deschiderii către tineri și primenirea partidelor cu oameni curați lângă cei care au performat în actul administrativ și public. PNL are organizații de tineret în toată țara, cea de la Arad este destul de închegată. Însă tinerii care activează în zona politică trebuie să fie autodidacți la însușirea chibzuinței dacă vor să performeze și să aducă o schimbare în bine. Eu lucrez cu foarte mulți tineri și văd o capacitate mai mare din partea lor în a-și însuși principiile înainte și deciziile mai apoi.

Sunteți un politician foarte activ și în mediul online, aveți mii de followeri. Este un mediu în care politicienii nu sunt foarte bine primiți, cum apreciați reacțiile față de dvs.?

IGAŞ. În mediul online, pe de o parte putem să urmărim care este pulsul în societate, și, pe de altă parte, putem să transmitem mesaje și să preluăm sugestii. Aș putea spune că sunt destul de activ în mediul online încă din 2012 și am experiența unor discuții și dezbateri foarte constructive în acest mediu. Profilul meu este conturat mult mai clar și nedeformat în acest mediu online față de ceea ce s-a conturat pe mass media centrale, controlate de anumite personaje obscure certate cu legea. Interacționez foarte bine cu oamenii în general, iar pe online reacțiile sunt cât se poate de pozitive, nu am filtre, sunt doar eu cu ei, fără interpretări sau interpuși. Ceea ce mă bucură este să văd că după o discuție oamenii îmi spun că se poate face și altfel politică, mai omenește și mai pe înțelesul lor. Îi invit pe toți cititorii dumneavoastră să intre în dialog cu mine și prin intermediul Facebook sau Instagram.

Sunteți senator de Arad. Unde sunteți angrenat în această perioadă pregătitoare pentru alegerile locale la nivelul PNL Arad?

IGAŞ. Ca responsabilitate am colegiul meu senatorial, cu precădere Valea Mureșului. Este o zonă sensibilă pentru partidele de dreapta, cu un electorat slab omogenizat și cu cel mai mic număr de votanți. Acolo unde populația este îmbătrânită, munca de convingere și mobilizare pentru susținere necesită o implicare mai mare și efort susținut. Cunsosc acest electorat din 2008 când am candidat pe vot uninominal. Candidatul poate schimba electoratul de la stânga la dreapta, atunci când reușeste să transmită oamenilor disponibilitatea sa de a face mai bine pentru ei. Dacă avem candidați pe profilul pe care am fost eu, putem câștiga și pe acest colegiu. Am reușit să adun o treime din voturile formațiunii de pe toate cele trei colegii senatoriale. La fel s-a întâmplat și în 2012, în situația de avarie în care ne-am aflat ca partid politic. Am învățat că soarta noastră stă în mâinile noaste în primul rând și, în plan secundar, în mâinile celorlalți. Cu o asemenea abordare putem să recâștigăm capitala Văii Mureșului, orașul Lipova. Desigur, voi sprijini toți candidații PNL la alegerile locale, chiar și din afara colegiului senatorial. Am o relație foarte apropiată cu mulți dintre cei din nordul Aradului și îmi pot aduce contribuţia în această perioadă. La vot, pentru jumătate dintre români contează candidatul, felul în care îl percep oamenii. Din acest punct de vedere, consider că pot ajuta mulți dintre candidații noștri și voi fi sută la sută lângă ei.

„Candidatul poate schimba electoratul, de la stânga la dreapta, transmiţând disponibilitatea de a face bine” Constantin Traian Igaş

Taguri: , , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor