INTERVIU JA. Florin Farcaşiu, primarul Târnovei

41Comentarii
INTERVIU JA. Florin Farcaşiu, primarul Târnovei
ARAD – „Interese personale, împletite politic”. Edilul Comunei Târnova acuză transpartidismul bazat pe calcule electorale de partid.

Sunteţi la al şaselea mandat de primar al Comunei Târnova. Care consideraţi că este cea mai mare realizare a dumneavoastră ?

Farcaşiu : Este foarte greu de spus, pentru că în Târnova s-au realizat foarte multe obiective, fiecare având importanţa lui şi despre toate am vorbit la vremea respectivă.Ca atare, cred că ar trebui să mă raportez la o realizare care intră în sfera politicului şi care, zic eu, este de o importanţă extrem de mare. Mă refer la faptul că am reuşit, după atâţia ani, să am un viceprimar pe care să mă pot baza 100%, respectiv Cornel Gabor, colegul meu de partid. Este un gospodar apreciat de către oamenii comunei, iar atunci când sunt plecat nu îmi fac nicio grijă, ştiu că totul va decurge ca şi cum aşi fi prezent.Nici nu vă imaginaţi cât de important este să ai un viceprimar care să tragă în aceeaşi direcţie cu tine. Cu fostul viceprimar am avut o experienţă extrem de tristă, pur şi simplu nu voia să facă nimic, pentru că nu a câştigat alegerile.Doar din ambiţia lui de a mă sabota, comuna a pierdut foarte mult, dar nu l-a interesat comuna, l-a interesat doar să fie primar. În 2004 a candidat de la PSD, în 2008, de la PDL.Recunosc, până în 2008 nu am tras cu dinţii ca să am un viceprimar din acelaşi partid cu mine, am zis că dacă este de la alt partid vom putea să colaborăm mai bine în cadrul Consiliului Local, pentru binele comunei. M-am înşelat, mi-am dat seama că la Târnova PSD se confundă cu PDL, că pe reprezentanţii lor nu îi mână în luptă decât scopul comun de a-l da jos pe Farcaşiu.

Cum aţi reuşit să câştigaţi şi funcţia de primar ?

Farcaşiu : În 2008 ne-am mobilizat sub deviza „liberalii, peste tot”, explicându-le oamenilor că degeaba îl aleg din nou pe Farcaşiu dacă acesta va putea fi sabotat în continuare de către o majoritate ostilă. Rezultatul a fost că am câştigat şapte consilieri, din care unul, dl. Gabor, a fost ales viceprimar. Am fost ajutaţi de către consilierul ecologist, care ne-a asigurat majoritatea de opt la şapte şi ne susţine în continuare.Din păcate, însă, nu avem majoritatea absolută, zece din 15, ceea ce ne împiedică să adoptăm hotărâri legate de patrimoniul comunei. Or, acestea sunt cele care aduc investitori, cei care aduc fonduri la bugetul comunei, plătind taxe, impozite etc.Cu forcepsul am reuşit să facem cariera de piatră de la Agrişul Mare, consilierii PSD şi PDL refuzând cu încăpăţânare să o voteze.Este incredibil cum pot să facă abstracţie de interesele comunei, chiar dacă doi dintre ei gândesc bine şi manifestă deschidere, când se ajunge la vot votează în bloc, împotrivă.Nu vă mai spun cât mă zbat pentru zona turistică de la Căsoaia, unde, deasemenea, fiind vorba de patrimoniu, sunt legat de mâini şi de picioare. Noi vrem să dăm terenurile de acolo unor investitori, de 10 ani încerc şi ei tot de neclintit au rămas. Vă daţi seama ce potenţial imens este acolo, dacă pe un teren de 0,6 hectare concesionat am încasat trei miliarde de lei vechi, echivalentul asfaltării a 2,5 Km de străzi sau un Km de drum.Dacă am ceda investitorilor acele terenuri, acolo s-ar dezvolta activităâţi economice şi turistice, care ar aduce constant sume impresionante la bugetul comunei.

Nu cumva consilierii opoziţiei trag spuza pe turta lor personală, ca să tragă pe urmă profit maxim ?

Farcaşiu : Aţi intuit bine, pe lângă interele de partid, în acest caz sunt, mai ales, interese personale. Împletite politic, acestea sunt adevărate calamităţi pentru orice calamitate locală. Mă opresc aici cu aceste considerente, pentru că, oricât de mult au tras ei înapoi, noi ne-am văzut de treabă şi am avut realizări notabile, pe care oamenii le cunosc şi le apreciază. Am fost în opoziţie timp de 12 ani, dar comuna nu a stagnat, ci a mers înainte, pentru că nu am stat cu mâna întinsă, ca să primesc, ci m-am zbătut, cu argumente, indiferent cine a fost la guvernare. Dacă nu ar fi aşa, aşi mai fi ajuns la al şaselea mandat ? Evident că nu.  

Cel mai longeviv

În 10 ianuarie 2011, Florin Farcaşiu împlineşte 21 de ani de când este primar al Comunei Târnova, recordul de longevitate fără nicio întrerupere, fiind la al şaselea mandat consecutiv. Pe 10 ianuarie 1990, când a câştigat pentru prima oară, avea 24 de ani.

JA-S.T.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor