INTERVIU JA. Geanina Pistru, viceprimar al municipiului Arad

28Comentarii
INTERVIU JA. Geanina Pistru, viceprimar al municipiului Arad
ARAD – „Femeia trebuie să-şi facă timp pentru ea”, spune Geanina Pistru, într-un dialog neconvenţional prilejuit de apropierea Zilei de 8 Martie.

Doamnă Pistru, sunteţi prima femeie viceprimar al Aradului, cel puţin din ultimii 20 de ani. V-aţi imaginat vreodată că veţi ajunge într-o asemenea funcţie?

PISTRU. Bineinţeles că nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva. Este o bucurie, dar şi o mare responsabilitate şi cred că, fiind femeie, este şi mult mai greu. Dar mă bucur de sprijinul unei echipe în care am activat ani de zile, care m-a susţinut să devin viceprimar şi care mă susţine şi acum.

Cum se simte femeia Geanina Pistru acum faţă de perioada dinaintea mandatului de viceprimar?

PISTRU. Aş vrea să cred că nu m-am schimbat foarte mult, că sunt aceeaşi femeie care am fost şi înainte. Dar dacă e să mă gândesc la timpul meu, la viaţa mea personală, atunci pot spune că s-au schimbat foarte multe lucruri. Iar ceea ce e cel mai puţin plăcut este că nu mai am atât de mult timp pentru familie.

Soţul dumneavoastră lucrează la Bucureşti. Nu vă simţiţi singură?

PISTRU. Este firesc să mă simt singură, dar atâta timp cât ne-am dorit şi am acceptat amândoi aceste funcţii, ni le-am asumat cu tot ceea ce implică ele. Cred însă că, după 16 ani de căsnicie, fiecare din noi e foarte responsabil de tot ceea ce face. Suntem aici pentru că ne-am dorit să fim aici.

Cum aţi caracteriza relaţia pe care o aveţi cu fiica dumneavoastră, în vârstă de 14 ani?

PISTRU. E o relaţie de preitenie între mamă şi fiică, aşa cum cred că este normal să fie la vârsta pe care o are fiica mea. Regret, uneori, că nu pot sta mai mult timp cu ea. Fiica mea e un copil extraordinar, care îşi înţelege ambii părinţi. Avem o relaţie foarte apropiată şi încercăm ca timpul pe care îl petrecem împreună să fie unul de calitate. Suntem prietene, discutăm foarte mult astfel că fiecare ştie absolut tot despre cealaltă.

Sunteţi mamă, soţie şi viceprimar. Când mai aveţi timp şi pentru dumneavoastră?

PISTRU. Orice femeie trebuie să îşi facă timp pentru ea. Eu întotdeauna mi-am făcut timp pentru mine, iar odată cu intrarea în viaţa publică, acest obicei s-a transformat în regulă. În general, îmi rezerv sfârşitul de săptămână pentru astfel de momente, dar dacă prind o oră liberă şi în cursul săptămânii, atunci profit de ea pentru a merge la coafor, la cosmetică sau la masaj…

Care sunt cel mai frumos şi cel mai neplăcut moment pe care le-aţi trăit în viaţă?

PISTRU. Cel mai frumos moment este naşterea fiicei mele, este momentul când am ţinut-o pentru prima dată în braţe. Cele mai neplăcute momente sunt atunci când aud spunându-se neadevăruri despre mine. Dar acesta e un lucru pe care mi l-am asumat odată cu funcţia.

Ce anume vă dă putere să mergeţi mai departe atunci când simţiţi că… nu mai puteţi?

PISTRU. Puterea mi-o iau, în mare parte, de la fiica mea. Atunci când simt că sunt obosită, o iau lângă mine, stăm de vorbă şi chiar adormim împreună.

Ce aşteptaţi de la soţul dumneavoastră, de 8 Martie?

PISTRU. O floare şi… să fie alături de mine. Dar cum 8 Martie este într-o zi de luni, probabil că el va trebui să fie la Bucureşti. Avem, însă, o duminică înainte şi important e că va fi atunci alături de mine.

Transmiteţi-le arădencelor un mesaj cu ocazia Zilei Femeii!

PISTRU. 8 Martie e o zi specială pentru femei şi le doresc tuturor arădencelor să se simtă… speciale, frumoase şi iubite. Le doresc să aibă parte de un an cât mai uşor pentru că greutatea crizei economice şi sociale cu care ne confruntăm, femeia o simte cel mai mult.

CARTE DE VIZITĂ

Geanina Pistru s-a născut la 27 septembrie 1974. A absolvit Liceul Industrial 9 din Arad (1993), iar în perioada 2001-2006 a urmat cursurile Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Aurel Vlaicu”. Are master în Inginerie alimentară şi mediu înconjurător. Începând din anul 2000 deţine funcţia de director executiv al SC Autotehnic SRL. Este preşedinte al Organizaţiei Municipale de femei a PDL Arad şi secretar general al organizaţiei municipale a PDL Arad. La alegerile locale din 2008 a fost aleasă consilier local municipal, iar ulterior a fost numită viceprimar.

Geanina Pistru: “Le doresc tuturor arădencelor să se simtă speciale, frumoase şi iubite”

D.D.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor