INTERVIU JA. Ionel Ciupe, preşedinte ALDE Arad: „ALDE nu este rampa de (re)lansare a unora”

De M.C.
15Comentarii
INTERVIU JA. Ionel Ciupe, preşedinte ALDE Arad: „ALDE nu este rampa de (re)lansare a unora”
© Ionel Ciupe
Ciupe spune că nu se cramponează de funcţie şi are variante.

D-le Ciupe, deşi e sezonul concediilor estivale, politica e în plină activitate. Toată lumea politică (şi din Arad) a intrat în „febra” alegerilor parlamentare. Zvonurile spun că şi la ALDE-Arad e mare fierbere…
IONEL CIUPE. De regulă, nu comentez zvonuri. Zvonistica în politică, e creată, în general, de indivizi, ca etapă premergatoare a îndeplinirii unui scop. Există personaje care au impresia că fără ei nu se poate! Eu prefer să aduc în atenţia opiniei publice nu zvonuri, ci lucruri concrete, fapte reale. Da, este o vară „fierbinte”, de angajament, de pregătire a viitoarei campanii electorale. De aici şi agitaţia pe bursa zvonurilor. Ca preşedinte ALDE Arad am ţinut să fiu la datorie, sunt în plină activitate de înfiinţare de noi organizaţii ALDE în judeţ şi de întărire a celor existente. Am încredere că până la finele lunii septembrie ALDE Arad va avea constituite organizaţiile din judeţ şi vom fi pregătiţi pentru a duce bătălia electorală parlamentară de aşa natură încât la nivel naţional să obţină un scor care să-i permită accederea la guvernarea ţării.
Totuşi, nu iese fum fără foc. Zvonurile şi unele declaraţii anunţă înlocuirea dumneavoastră de la preşedenţia ALDE Arad şi că săptămâna viitoare se vor stabili şi listele electorale.
IONEL CIUPE. Întotdeauna am ştiut că a fi preşedinte e o chestiune vremelnică. Principiile şi morala mea de viaţă sunt ferme. Problema este însă una de interes. Care e interesul major a lui ALDE? Să fie o gazdă (o scurtă perioadă) pentru tot felul de oportunişti politici, oameni care cred că fără ei nu se mai face politică în România?
Strada, oamenii, publicul, electoratul spun răspicat că doresc o altfel de clasă politică, cu oameni noi, valoroşi şi cinstiţi. Unii, politruci de profesie şi-au făcut chipurile abonament la Parlamentul României. Timp de 4 ani fac doar gargară politică, dar nimic pentru românii care i-au investit cu încredere să îi reprezinte în Parlament. Ei sunt parlamentari de profesie! Când se apropie alegerile parlamentare, ştiu să dea din coate, să ajungă în zona preşedinţilor de partid, să fie văzuţi, să fie nominalizaţi. În ceea ce mă priveşte, am recomandări ferme: munca mea în ALDE Arad. Am început o activitate de la 0! Rezultatele puteau fi mai bune dar să nu uităm că până mai ieri PDL-ul din Arad era cea mai puternică organizaţie din ţară. Am avut un război greu, cu forţe inegale. Pe lângă toate acestea au mai fost şi cozi de topor, puse de adversarii noştri să ne torpileze din interior, pentru că au înţeles că ALDE Arad devine o voce în politica arădeană. Nu am nici un fel de emoţii cu privire la funcţia mea. Şi asta pentru că pe mine, nu m-a făcut OM o funcţie!
Concret, cine credeţi că ar putea prelua conducerea ALDE Arad?
IONEL CIUPE. ALDE Arad dispune de oameni competenţi care pot, oricând e cazul, să preia funcţia de preşedinte al filialei. Pot să vă spun repede cinci asfel de persoane dar mă rezum la două: domnul deputat şi consul Titu Ghiorghiof, care cred că nu poate fi contestat de nimeni şi mai apoi, dacă tot se vorbeşte de o primenire a clasei politice, iată un performer tânăr – primarul oraşului Nadlac, domnul Radu Mărginean, care a demonstrat ca se poate! Vedeţi, există variante. Problema este însă dacă omul care vine pe funcţie are şi sprijinul organizaţiei. Şi aici vorbim de câteva mii de oameni! Eu cred că la nivel central se va analiza serios situaţia şi zvonistica în ceea ce priveşte Aradul. Aici sunt chestiuni de interese electorale. Şi surprize mai pot fi. S-ar putea să mai vină şi alţi actuali parlamentari de la alte partide la ALDE Arad pentru că, să fim corecţi, ALDE dacă va obţine locul trei pe ţară va avea parlamentari şi la Arad. Tocmai pentru că ALDE este deja a treia forţă politică, se întâmplă „vânarea” lui Călin Popescu Tăriceanu, care prin poziţiile sale tranşante şi ferme devine incomod pentru unii.
Candidaţi sau nu pentru Parlament?
IONEL CIUPE. Nu am spus niciodată că voi candida. Oricum, în echipa ALDE Arad sunt persoane eligibile, oameni de calitate care au muncit în cele două campanii electorale şi au contribuit la dezvoltarea organizaţiei noastre. E ceva firesc şi normal ca nominalizările să fie făcute pe criterii de meritocraţie şi implicare demonstrată până în prezent în ALDE Arad. Cu această organizaţie, pe care eu împreună cu echipa mea, am creat-o, vreau şi putem aduce ALDE în Parlamentul României, ca o forţă politică liberală autentică, cu un potenţial real pentru o guvernare benefică pentru români şi România. E cert faptul că nu vor fi acceptate şi susţinute în Arad personaje politice cameleonice din exterior, care nu au făcut nimic bun pentru organizaţie şi partid, ci dimpotrivă. Adică, eşti bun să construieşti o organizaţie de la 0, să porţi bătălii sub steagul ALDE, iar când e vorba de un pas în faţă vin alţii pentru că, nu este aşa, fără ei nu se poate?! Din păcate, mulţi oameni încă nu au învăţat că unul dintre principalele scopuri ale vieţii este să ne bucurăm de ea. Or, eu având o singură viaţă de trăit aici, mă bucur din plin de ea, fie că sunt preşedintele ALDE Arad, fie că nu, pentru că eu, aici în ALDE Arad am 99% numai prieteni!
Să credem că luciditatea şi pragmatismul sunt mai presus de beţia puterii. Sper ca ALDE să se exprime prin oameni de valoare, integri şi susţinuţi de organizaţii. ALDE nu este nici rampa de (re)lansare a unora şi nici azilul unor politicieni nedoriţi de alţii. ALDE este Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru mai binele tuturor!
„Unii, politruci de profesie şi-au făcut chipurile abonament la Parlamentul României” – Ionel Ciupe
Taguri: , , , ,


15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor