Interviu JA . prefectul Aradului, Calin Bibart

De JA – M.P.
Reactualizat la:
Interviu JA . prefectul Aradului, Calin Bibart
ARAD – A fost un an în care ne-am atins obiectivele.

– Domnule prefect, dacă ar fi să facem o analiză a anului 2011 cum a decurs acesta din punct de vedere al activităţii derulate de Prefectură?

 

Călin Bibarţ: Întotdeauna, la un sfârşit de an facem un bilanţ al anului care se încheie şi ne punem speranţe pentru anul următor. 2011 a însemnat pentru instituţia pe care o conduc un an plin, un an în care am avut recensământul populaţiei, am trecut prin unele restructurări şi reorganizări , am reuşit să găsim o nouă locaţie pentru serviciile de paşapoarte şi permise, respectiv de înmatriculări, am coordonat organizarea secţiilor de poliţie rurală, am pus în funcţiune punctul de operare SMURD. În toate acţiunile noastre am încercat ca deciziile pe care le luăm să fie cât mai aproape de interesul cetăţeanului. Spre exemplu, am creat acele staţii mobile pentru paşapoarte, astfel încât arădenii din zonele mai puţin accesibile ale judeţului să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze până în municipiu, iar prin crearea secţiilor de poliţie rurală am urmărit să sporim siguranţa locuitorilor din mediul rural.

Mă bucur că, pe sfârşit de an, s-au reuşit două lucruri importante pentru judeţul Arad, am făcut funcţional punctul de operarea aeriană SMURD, care deja şi-a dovedit eficienţa, şi s-a dechis traficul pe autostrada Arad-Timişoara.

Sigur, există şi unele neîmpliniri, dar trebuie să privim cu optimism spre anul 2012 şi am convingerea că vom rezolva şi aceste neajunsuri.

-Ce proiecte aveţi pentru anul 2012, an de altfel electoral?

 

Călin Bibarţ: Ar fi o greşeală capitală să ne axăm activitatea, atât noi, ca Instituţie a Prefectului, cât şi administraţia locală, având alegerile ca reper. Am avea o campanie electorală continuă, neglijând rolul nostru real: administraţia.

Prefectura va fi implicată în a doua parte a anului 2012 în pregătirea şi organizarea alegerilor şi o va face cu profesionalism ca şi la precedentele scrutine electorale; dar până atunci avem mult de muncă la alte capitole.

Îmi doresc să aduc instituţiile deconcentrate mai aproape de autorităţile locale şi de cetăţeni, motiv pentru care vom continua acele întâlniri zonale în care directorii de instituţii din Arad să se deplaseze în teritoriu pentru a discuta cu primarii, cu secretarii de primării, cu directorii de şcoli, cu comunitatea locală despre nevoile pe care le au.

Un alt proiect pe care am în plan să îl materializez chiar la început de an, îl constituie identificarea unei noi locaţii de unde candidaţii pentru obţinerea permisului de conducere la diverse categorii să plece la proba practică. În momentul de faţă, plecarea la examen se face din zona Aeroportului, dintr-un loc care nu oferă prea mult confort candidaţilor, dar la începutul lunii ianuarie sper să avem această problemă deja rezolvată.

De asemenea, ca un cadru general, Prefectura va verifica respectarea legalităţii tuturor hotărârilor luate de administraţiile locale din judeţ. Şi, pentru că instituţia reprezintă Guvernul în teritoriu, vom continua cu supravegherea punerii în aplicare a programelor guvernamentale, astfel încât să avem grijă de banul public.

-Vor mai exista disponibilizări la nivelul Prefecturii sau al celorlalte structuri din subordinea MAI?

 

Călin Bibarţ: Îmi este foarte greu să anticipez dacă vor mai exista sau nu reduceri de personal, evident deciziile din acest palier vor depinde foarte mult de evoluţia economică la nivel european şi mondial, evoluţie care influenţează şi situaţia economică a României. Pentru anul 2012 va exista un număr maxim de posturi care vor putea fi finanţate şi în care va trebui să ne încadrăm. Sper să nu mai fie nevoie de concedieri ci doar de restructurări pe cale naturală.

-Ce mesaj aveţi pentru arădeni la final de an 2011?

 

Călin Bibarţ:Doresc să subliniez că, deşi unele dintre măsurile luate de Guvern au fost nepopulare, realitatea de astăzi din Europa ne arată că au fost măsuri corecte şi imperios necesare.

Dar, să încheiem cu un mesaj pozitiv. Le doresc tuturor arădenilor să aibă parte de sănatate, să se bucure de viaţă alături de cei dragi şi mi-aş dori ca în viitorul an să privim lucrurile cu mai mult optimism. Sper ca în 2012 să avem parte de mai multe realizări faţă de anul care a trecut. Să fim mai optimişti şi să avem întotdeauna un zâmbet pe care să îl oferim celor mai încruntaţi.

Să fim mândri că suntem arădeni, că suntem români.

La mulţi ani tuturor !!!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !