INTERVIU JA. Sergiu Bîlcea, consilier local municipal

De P.A.
Sergiu Bîlcea
Sergiu Bîlcea
Sergiu Bîlcea: „Văd Aradul într-o continuă dezvoltare”

Discuţie cu Sergiu Bîlcea, om politic, consilier local municipal, dar şi întreprinzător privat premiat la Topul Firmelor CCIA.

JURNAL ARĂDEAN. Domnule Sergiu Bîlcea, a fost o surpriză pentru noi să vedem că sunteţi premiat la Topul Firmelor, întocmit de Camera de Comerţ. Noi vă ştiam doar din postura de consilier local municipal, de preşedinte pe municipiu la PNL…

SERGIU BÎLCEA. Da, e adevărat, nu am făcut niciodată paradă, public, din faptul că deţin o firmă – de transport internaţional – care are rezultate. De fapt, firma este fundamentul care a stat la baza deciziei mele de a face politică.

Adică?

SERGIU BÎLCEA. Având doar parteneri din domeniul privat, din străinătate, am avut posibilitatea să văd cum merg lucrurile acolo la ei şi mi-am dat seama că este nevoie să le facem să meargă bine şi aici, la noi, în România. Avem 120 de angajaţi care-şi iau salariile doar din contracte pe care le avem în zona privată.

Cum este mai simplu, să ai afaceri cu statul, sau în domeniul privat?

SERGIU BÎLCEA. Eu văd altfel lucrurile şi privesc spre viitor, pe care trebuie să-l abordăm toţi – şi în primul rând noi, politicienii, ca factori de decizie – diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat până acum. Şi cu asta cred că am spus tot.

Să ne referim puţin şi la calitatea dumneavoastră de consilier local. Cum a fost primul mandat de ales al arădenilor?

SERGIU BÎLCEA. A fost un mandat delicat, mai ales din punct de vedere politic, dar până la urmă rămân rezultatele. În acest moment, noul PNL reprezintă partea de centru-dreapta a politii româneşti. Acest lucru mă face să privesc cu încredere spre alegerile din 2016, când PNL se va prezenta în faţa electoratului din postura partidului care a dat preşedintele României, din postura partidului care va contina reformarea statului.

Pe plan local, cum vedeţi lucrurile? Ne referim la proiectele Aradului, unele aflate în derulare, altele doar în stadiu incipient…

SERGIU BÎLCEA. Văd Aradul într-o continuă dezvoltare. Va trebui ca şi din 2016 să dăm o atenţie deosebită dezvoltării infrastructurii, reabilitării termice a blocurilor, regenerării urbane, trecerii Cetăţii Aradului în administrarea municipiului şi aşa mai departe. Sunt lucruri care vor da o altă faţă Aradului, contribuind la creşterea nivelului de bunăstare al tuturor. Cu ajutorul arădenilor şi a echipei noului PNL am încredere că vom putea face tot ce ne-am propus.

„Firma este fundamentul care a stat la baza deciziei mele de a face politică”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !