Interzic „visele” în municipiu

4Comentarii
Interzic „visele” în municipiu
ARAD. Primăria Municipiului Arad a iniţiat un proiect prin care interzice „magazinele de vise”.

Administraţia locală arădeană a urmat exemplul altor primării din ţară şi a dispus interzicerea comercializării substanţelor de tip etnobotanic. Proiectul a fost expus la transparenţă, iar arădenii care vor dori să vină cu sugestii şi recomandări o pot face până la data de 21 decembrie la registratura primăriei.

„În Municipiul Arad sunt interzise comercializarea, deţinerea şi distribuţia plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, care aduc atingere sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare, precum şi distribuirea sau oferirea de eşantioane ale plantelor, substanţelor şi preparatelor prevăzute mai sus”, se spune în primul articol din proiect.

Comercianţii de etnobotanice din Arad vor fi obligaţi să distrugă marfa de pe stoc în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, iar amenzile ce se vor aplica sunt de 2.000-2.500 de lei.

Fără alte autorizări

Administraţia locală a mai prevăzut în proiectul de hotărâre şi interzicerea oricărui tip de autorizare  de funcţionare a unităţilor care vor intenţia să comercializeze produse etnobotanice.

Proiectul a fost elaborat având în vedere şi „punctele de vedere exprimate de instituţiile publice cu responsabilităţi în materie, organizaţii nonguvernamentale, asociaţii de proprietari, instituţii medicale, culturale, de învăţământ etc”, se punctează în preambulul hotărârii. Aceşti factori au solicitat intervenţia administraţiei publice locale în sensul reglementării comercializării plantelor etnobotanice.

JA-A.P.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor