Întocmirea şi menținerea registrelor genealogice, finanţată

De Simona Albinaru
Întocmirea şi menținerea registrelor genealogice, finanţată
În perioada 17–19 iulie, Centrele judeţene APIA vor efectua plata ajutorului pentru întocmirea şi menținerea registrelor genealogice şi pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, aferent lunii mai 2017.

Suma totală autorizată la plată este de 1.488.696 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 71 beneficiari care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu HG. nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Solicitanții ajutorului de stat sunt asociații sau organizații de crescători de animale care dețin un registru genealogic al raselor iar banii acoperă și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.

Banii nu ajung direct la fermieri ci aceștia beneficiază indirect de aceste sume prin înscrierea gratuită în Registrul Genealogic, condiție obligatorie pentru încasarea Sprijinului Cuplat Zootehnic.

Cheltuielile eligibile pentru acordarea ajutorului de stat sunt condiționate de realizarea următoarelor activități: colectarea și gestionarea datelor privind animalele, respectiv originea animalului, data nașterii, data însămânțării, data ieșirii din efectiv și cauza acesteia, evaluarea animalelor de către expert, actualizarea și prelucrarea datelor necesare pentru întocmirea și menținerea registrelor genealogice, activitățile administrative care au legătură cu înregistrarea datelor relevante privind animalele în registrele genealogice. Se mai finanţează actualizarea software-urilor pentru gestionarea datelor în registrele genealogice, publicarea informațiilor cu privire la registrele genealogice și a datelor din registrele genealogice şi alte activități conexe întocmirii și menținerii registrului genealogic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !