Între Arad şi Istanbul

De V.F.
1Comentariu
Între Arad şi Istanbul
Parteneriat între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitatea Medipol din Istanbul.

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector și cadre didactice și cercetători din cadrul Institutului de Științe ale Vieții a UVVG, au primit, ieri , vizita unei delegații a Universității Medipol și a spitalului Universitar Medipol din Istanbul, condusă de prof. univ. dr. Hakan Cangul, specialist în domeniul geneticii.

Universitatea Medipol din Istanbul are 23 de facultăți printre care și Facultatea de Medicină și Stomatologie, unde lucrează 73 de cercetători, iar vizita la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” a avut ca scop stabilirea unor proiecte pe partea de cercetare și genetică medicală.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am avut parte de o vizită foarte importantă de la Universitatea Medipol din Istanbul, în persoana prof. univ. dr. Hakan Cangul, specialist de primă mână în probleme de cancerologie. Dumnealui a vizitat Universitatea și Institutul de Științe ale Vieții, care se ocupă, în acest domeniu, de structura și rolul pe care îl au genele în declanşarea fenomenului de cancer. Am efectuat un util schimb de informaţii pe această temă și dorim ca, în perspectivă, având în vedere rezultatele la care au ajuns cei de la Universitatea Medipol din Istanbul, în acest domeniu, să încheiem un protocol de colaborare cu Secția de genetică umană și să putem să ne valorificăm reciproc rezultatele din domeniul cercetării cancerului”.

Prof. univ. dr. Hakan Cangul, din cadrul Universității Medipol din Istanbul a subliniat: „Ne dorim o colaborare între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitatea Medipol, pe diverse domenii, cum ar fi cercetarea științifică în domeniul geneticii. Ambele Universități efectuează cercetări în acest domeniu și putem iniția proiecte comune. Al doilea plan de colaborare se referă la schimbul de studenți, doctoranzi, cercetători și postdoctoranzi între Universitățile noastre, dar putem colabora și în ceea ce privește testele genetice, care necesită laboratoare avansate, prin proiecte europene. Universitatea Medipol din Istanbul este foarte avansată, în ceea ce privește tehnologia de care dispune și ne dorim o cooperare în diagnosticarea bolilor. Am rămas surprins de Institutul de Științe ale Vieții și sunt onorat să mă aflu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Am văzut facilităţile Universităţii, în ceea ce privește laboratoarele de cercetare, care sunt foarte complexe, iar pentru aceasta felicit Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor