Inventar la parcările dintre blocuri

41Comentarii
Inventar la parcările dintre blocuri
ARAD – Licitarea locurilor de parcare, în fază de măsurători şi inventarieri. Locatarii urmează să fie înştiinţaţi.

Hotărârea Consiliului Local privind scoaterea la licitaţie a locurilor de parcare amenajate între blocuri în mai multe cartiere a fost transmisă Prefecturii, informează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Hotărârea va fi pusă în aplicare abia după trecerea termenului legal în care ea poate fi atacată în contencios administrativ. În viitorul apropiat, însă, angajaţii Primăriei vor demara măsurătorile şi inventarierea locurilor de parcare disponibile, pentru a avea o evidenţă exactă a asociaţiilor de proprietari care vor putea licita pentru locuri de parcare şi a numărului exact de locuri de parcare.

Zone cu probleme

Primele zone care vor intra sub incidenţa hotărârii CLM vor fi „zonele unde parcarea este o problemă”, ne-a declarat Corina Drăghici, care a subliniat că vor fi situaţii în care, de exemplu, unei asociaţii de proprietari îi vor reveni 10 locuri de parcare, iar altora, poate 20, asta în funcţie şi de distanţa de la blocurile respective până la parcările amenajate.

Asociaţiile de locatari vor avea, de data aceasta, un important rol în aplicarea hotărârii. „Asociaţiile de proprietari/locatari, administratorul sau Serviciul Administrare Parcări vor anunţa locatarii în cadrul asociaţiei termenul limită până la care se vor depune şi conţinutul documentelor necesare în vederea participării la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare”, se menţionează în document.

Începând cu 10 lei

Locurile din parcările de reşedinţă vor fi amenajate, semnalizate vertical şi orizontal, respectiv, numerotate. Este vorba despre cele din Alfa, Confecţii şi Aurel Vlaicu, respectiv, foarte puţine în Micălaca, parcări amenajate deja cu pavaj. În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă chiria de bază: 10 lei/lună. În cazul în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatarii din imobilele apropiate.

Ocuparea unui loc în parcare fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, se sancţionează cu ridicarea autovehiculului.

La ofertă

La finele anului trecut, consilierii locali au adus mai multe modificări la forma iniţială a proiectului, aprobând ca posesorii de autovehicule cu venitul pe familie (soţ+soţie) sub salariul minim pe economie pot beneficia de o reducere cu 50% a chiriei. Dar, diferenţa dintre suma licitată de acesta şi chiria de bază se va achita integral. Şi pensionarii pot beneficia de unele reduceri.

Cei cu garaje, nu!

Posesorii de garaje nu vor avea dreptul să îşi depună actele pentru a ocupa un loc de parcare amenajat, ne informează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

S.B.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor