Inventar la sute de parcări

22Comentarii
Inventar la sute de parcări
ARAD – Primăria a inventariat 750 de locuri de parcare în Vlaicu, aici urmând să se amenajeze primele parcări de închiriat.

Sute de locuri de parcare care vor intra în programul municipalităţii de închiriere către locatarii din blocurile din apropiere au fost deja inventariate de angajaţii Serviciului Parcări al Primăriei. Hotărârea de închiriere a locurilor de parcare amenajate deja în câteva cartiere ale oraşului a fost luată în cursul anului trecut, însă, din lipsa fondurilor necesare aplicării de marcaje şi montării dispozitivelor de blocare, acţiunea a suferit întârzieri. Acum se estimează că atribuirea parcărilor va demara abia prin luna mai. Asta, după ce locurile vor fi toate inventariate, marcate şi se vor monta dispozitivele de blocare (achiziţia lor estimându-se a se finaliza abia peste câteva luni). Municipalitatea anunţă, însă, că nu se vor întâlni situaţii în care vecinii să se lupte între ei pentru un loc de parcare, licitarea parcărilor fiind doar „ultima soluţie”.

750 de parcări în Vlaicu

„Am început deja inventarierea şi măsurarea locurilor de parcare din cartierul Aurel Vlaicu”, ne-a informat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei. S-au inventariat, până la finele săptămânii trecute, 750 de locuri de parcare, numărul lor pe raza municipiului urmând să fie, însă, mult mai mare, deoarece momentan nu au fost avute în vedere decât unele parcări rezidenţiale din câteva zone din Vlaicu. „Se au în vedere doar parcările amenajate de Primărie în ultimii ani, nu maidanele din spatele blocurilor”, a precizat Corina Drăghici.

Licitaţie la dispozitive

În cursul acestei săptămâni, informează Primăria, se va demara şi procedura de licitaţie pentru achiziţionarea dispozitivelor de blocare a parcărilor. În acest sens au fost alocaţi deja 300.000 de lei, bani cu care se vor cumpăra sute de dispozitive, în funcţie, însă, şi de preţul din ofertele ce vor fi primite, susţin reprezentanţii instituţiei. Totodată, în scurt timp, după ce vremea o va permite, se va trece la marcarea locurilor de parcare.

Fără vrajbă între vecini

Primăria susţine că vor fi suficiente locuri de parcare,  pentru a nu se ajunge la situaţii neplăcute ca vecinii să se lupte între ei pentru un loc de parcare decât în situaţii excepţionale. „Licitaţia va fi ultima opţiune”, ne spune Corina Drăghici, „cu siguranţă nu se va ajunge la situaţia ca vecinii să liciteze între ei. În primul rând, locurile de parcare se repartizează la locatarii care au maşină, dar nu au garaj şi sunt dispuşi să plătească 120 lei pe an pentru un loc rezervat în parcarea rezidenţială. Este vorba aici despre locatarii care au forme legale: să fie proprietar, sau chiriaş cu contract de închiriere încheiat, iar maşina să fie deţinută cu un titlu legal – fie cumpărată, fie în leasing.”

Înştiinţare

Asociaţiile de locatari din fiecare bloc aflat în vecinătatea parcărilor rezidenţiale vor primi câte o înştiinţare de la Primărie. Locatarii care doresc să închirieze câte un loc vor trebui să îşi exprime opţiunea. Administratorii de bloc vor fi implicaţi în întocmirea listelor cu solicitări, liste care vor ajunge la Primărie. Dacă sunt locuri suficiente, ele vor fi atribuite direct. În caz că sunt mai multe cereri pentru un loc, se va trece la licitaţie directă.

S.B.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor