Inventar la Ştrandul Neptun

1Comentariu
Inventar la Ştrandul Neptun
Inventar la Ştrandul Neptun
ARAD – Primăria vrea să preia în gestiune toată infrastructura edilitar-urbană aferentă ştrandului.

Încă un pas în preluarea ştrandului de către Primărie. Proiectul de hotărâre „privind acordarea unui mandat reprezentanţilor CLM în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Gospodărirea Comunală Arad SA pentru gestiunea Ştrandului Neptun” a trecut, surprinzător, fără probleme de aleşii locali, în pofida faptului că mai toţi, inclusiv executivul local, se aşteptau la scandal.

Ca atare, „infrastructura edilitar-urbană aferentă Ştrandului Neptun, constând din ansamblul bunurilor mobile şi imobile (construcţii, clădiri, instalaţii, echipamente funcţionale, dotări specifice, mobilier urban) care a făcut obiectul contractului de concesiune către Gospodărirea Comunală, în conformitate cu Hotărârea nr. 204/10 iulie 2006 privind stabilirea unor măsuri vremelnice de gestionare delegată a Ştrandului Neptun” va reveni Primăriei.

Executivul şi-a motivat hotărârea prin faptul că „infrastructura edilitar-urbană aferentă Ştrandului aparţine domeniului public al municipiului Arad” şi că e oportună preluarea în gestiunea Municipiului a acesteia.

Opoziţie

Câteva lămuriri au fost cerute totuşi de consilierul Alexandra Braica, care a susţinut că a înţeles faptul că infrastructura în cauză se regăşeşte în capitalul social al GCA şi nu în domeniul public, fapt care schimbă desigur datele problemei. Primăria a insistat însă pe faptul că bunurile în cauză (printre care şi drumuri) nu pot să fie decât în domeniul public şi că din datele existente deja în actul constitutiv al GCA aceste mijloace fixe nu sunt cuprinse. Situaţia nu e însă pe deplin lămurită, iar faptul a reieşit clar din declaraţiile directorului GCA, care susţine, ce-i drept, că un inventar al bunurilor e binevenit.

Nelămuriri

„Capitalul social al GCA este de 5,6 miliarde lei, valoare care se păstrează din 1998, de la înfiinţarea societăţii. Bunurile aduse ulterior ca aport în natură nu au fost evidenţiate în mod distinct”, a susţinut Ioan Covaci. Acesta a adăugat faptul că răspunsul său către Primărie nu a fost concludent în această privinţă (GCA şi Primăria nu au ajuns încă la nici o înţelegere privind bunurile de la ştrand) pentru că „există neclarităţi în cererea de înscriere de la Registrul Comerţului”.

Consilierul Alexandra Braica a revenit însă şi a cerut lămuriri clare dacă bunurile fac parte din capitalul social sau din domeniul public, în condiţiile în care e clar că, doar în primul caz, GCA va putea cere bani Primăriei pentru aceste bunuri, sume de care s-a discutat mult în ultimul timp. „Cu certitudine, bunurile sunt înregistrate în patrimoniul societăţii, dar planează incertitudini asupra bunurilor înscrise în capitalul social. Aceste lucruri trebuie certificate de cei de la Registrul Comerţului”, a punctat Covaci. Cum reprezentanţii Primăriei au susţinut că prevederile proiectului în cauză vin tocmai să lămurească acest lucru, consilierii şi-au dat rapid votul pentru proiect, cu excepţia consilierului Alexandra Braica.

Banii

Un alt proiect legat de ştrand a fost votat şi el cu majoritate de voturi, deşi subiectul a generat şi el scandal în trecut. Totuşi, canalizarea ştrandului se va alege în urma votului aleşilor cu 3 miliarde de lei vechi, pentru finalizarea ei, deşi suma s-ar putea să nu fie suficientă, potrivit executivului.

A.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor