Investiţii de criză în 2010?

1Comentariu
Investiţii de criză în 2010?
ARAD – An de criză, buget mai mic şi o pondere mai mică a investiţiilor decât în anul trecut.

Pentru prima dată în ultimii ani, proiectul bugetului general al Municipiului a beneficiat de o prezentare, la dezbaterea publică, prezentare făcută de directorul executiv al Direcţiei Economice, Petru Tămaş.

Am aflat astfel că avem buget mai mic şi cu investiţii mult mai puţine. Bugetul pe 2010 este de 121 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai mic decât cel de anul trecut. 31% din banii sunt, însă, bani primiţi de la bugetul de stat. „Încă nu este autonomie locală suficientă, ţinând cont că este vorba despre aproape o treime din bugetul Aradului. Sperăm ca legea descentralizării să ducă la o descentralizare mai mare şi, automat, la posibilitatea unei predicţii mai exacte pentru evoluţia veniturilor pe anii viitori”, a subliniat Petru Tămaş.

Doar 37% pe investiţii

Faţă de anul trecut, când 43% din bugetul general a mers la investiţii, în anul acesta ponderea este mult mai mică. Doar 37% din banii din buget vor merge spre investiţii în 2010, circa 45 de milioane euro. Dintre aceştia, 61% (27 milioane euro) sunt bani din credite externe, 29% (12,7 milioane euro) – bani din bugetul local, iar 10% (4,7 milioane euro) din fondul de rulment. „Resursele bugetare pentru întreţinerea oraşului ne-au determinat să reducem ponderea investiţiilor”, a precizat Tămaş.

Puţine investiţii noi

Din cele 12,7 milioane euro alocate pentru investiţii, 11 milioane euro vor fi cheltuiţi pentru investiţiile începute în anii precedenţi şi doar circa 400.000 euro vor merge la investiţii noi. Restul de bani vor fi cheltuiţi pe studii.

„Resursele bugetare pentru întreţinerea oraşului ne-au determinat să reducem ponderea investiţiilor”Petru Tămaş

S.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor