Invitaţie la ciclism, alergare și înot

De Daniel Scridon
Reactualizat la:
Invitaţie la ciclism, alergare și înot
Au început înscrierile pentru ediţia a III-a a Triatlonului Aradului.

S-au deschis înscrierile la Triatlonul Aradului, ediția 2016, un eveniment dedicat sportivilor amatori care pot participa la una sau mai multe curse: Triatlonul Multisport – 10 km ciclism, 5 km alergare și 400 m înot; Triatlonul Alfa, pentru copii – 2 km ciclism, 2 km alergare, 200 m înot; Cros, 2 km alergare.

Scopul evenimentului este de promovare a unei educaţii pentru sănătate prin încurajarea practicării sportului de către amatori. Triatlonul Aradului este un eveniment inițiat de Sorin-Victor Roman, fiind organizat de Clubul Sportiv Experienţa Multisport, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad. Partenerii evenimentului sunt: Asociaţia Millennium Center și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad.

Din partea Clubului Sportiv Experienţa Multisport se va implica în organizare o echipă formată din peste 50 membri şi voluntari, iar responsabilă de eveniment în 2016 este Diana Miazga.

În 2015 evenimentul a avut 237 participanți pe cele 3 curse: triatlon, aquatlon și cros. Anul acesta cursa Triatlonul Alfa este introdusă pentru prima oară în vederea popularizării triatlonului în rândul copiilor.

Înscrierea se poate face pe site-ul www.experientamultisport.ro, până în data de 8 noiembrie 2016.

Detalii tehnice

La Triatlonul Multisport participanții pot opta pentru parcurgerea traseelor de triatlon la modul individual sau în echipă de două ori trei persoane.

Cursele se vor desfășura în 12 noiembrie, între orele 10-14,30, pe următoarele trasee: Proba de ciclism în Parcul Europa, pe un circuit de 2 km, câte 5 ture, în total 10 km la Triatlonul Multisport și o tură la Triatlonul Alfa; Proba de alergare se află, pentru Triatlonul Multisport, pe traseul: Parcul Europa – Faleza Mureș – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetății – Podul Decebal – Faleza Mureș – Palatul Cultural – Faleza Mureș – Parcul Europa – Bazinul ”Delfinul”, iar proba de alergare pentru Triatlonul Alfa este pe circuitul amenajat în Parcul Europa; Proba de înot în bazinul olimpic „Delfinul”.

Timpii limită de parcurgere a curselor sunt foarte lejeri făcând aceste curse accesibile pentru cei cu un antrenament de bază: Triatlonul Multisport – 2 ore, Triatlonul Alfa – o oră, Cros 2 km – 20 minute.

Condiţii de participare din punct de vedere al vârstei: La Triatlonul Multisport se pot înscrie persoane cu vârsta minimă de 14 ani împliniţi; La Triatlonul Alfa se așteaptă copii cu vârsta minimă de 9 ani împliniţi, dar mai puțin de 14 ani la data concursului; La crosul de 2 km nu există limită de vârstă. Copiii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoţiţi de un părinte/adult în cursă, persoană care de asemenea se poate înscrie la această probă şi primeşte număr de participare.

Fiecare concurent care termină cursa primeşte certificat de participare şi medalie. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul evenimentului,http://www.experientamultisport.ro/eveniment/triatlonul-aradului-2016/24.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !