Ion Cornianu de Caraş-Severin

Ion Cornianu de Caraş-Severin
REŞIŢA – Fosta mare personalitate sportivă a fost omagiată, recent, în localitatea sa natală, Plugova.

Născut la Plugova, sat aparţinător comunei Mehadia, la data de 29 noiembrie 1927, Ion Cornianu, fost sportiv de performanţă, antrenor emerit de lupte greco-romane, a plecat în eternitate în urmă cu 15 ani, mai precis în 11 noiembrie 1992, lăsând pentru istorie o vastă activitate.

La 15 ani de la dispariţie

Motiv pentru care, primăria locală şi Filiala Caraş-Severin a Academiei Olimpice Române, au organizat chiar duminică 11 noiembrie a.c., o serie de manifestări, în memoria marelui om de sport, fost antrenor federal, funcţie pe care a deţinut-o timp de 35 de ani, din 1954 până în 1989.

În jurul prânzului, la Biserica Ortodoxă din Plugova a fost oficiată o slujbă comemorativă. Apoi, toţi cei prezenţi au participat la ceremonialul depunerii de coroane, la mormântul celui dispărut.

După care, în prezenţa dnei Steluţa Cornianu, soţia celui care a fost Ion Cornianu şi a oaspeţilor, veniţi din Bucureşti, Timişoara, Drobeta Tr. Severin, Lugoj, Caransebeş şi Reşiţa, printre care s-au aflat Vasile Puşcaşu şi Gheorghe Berceanu, reprezentanţi ai federaţiei de specialitate, prof. Teodor Roibu, din partea A.O.R., Iosif Secăşan, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ion Oprescu, primarul oraşului Băile Herculane, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, şi foşti elevi ai acestuia, primarul comunei Mehadia, Iancu Panduru, şi Ionuţ Cornianu, fiul regretatului om de sport, au dezvelit o placă comemorativă la casa din Plugova.
În finalul manifestărilor omagiale a fost organizată şi o sesiune comemorativă, în cadrul căreia Steluţa Cornianu şi Ionuţ Cornianu au primit două distincţii, din partea Filialei Caraş-Severin a A.O.R., respectiv Direcţiei pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin.

Adrian Ştefan

timpul@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !