Ionel Ciupe: „Este inadmisibil ce se întâmplă pe străzi”

4Comentarii
Ionel Ciupe: „Este inadmisibil ce se întâmplă pe străzi”
Consilierul acuză modul în care sunt deschise şantierele de pe străzile din centrul Aradului, mai ales acum, când traficul a crescut odată cu începerea anului şcolar.

ARAD. Consilierul local Ionel Ciupe se arată îngrijorat de modul în care se lucrează pe şantierele de pe străzile din Arad. Nemulţumirea alesului este cu atât mai mare cu cât luni a început şcoala iar traficul din oraş, la orele de vârf, a crescut semnificativ. „Principalul scop al administraţiei locale este acela de a asigura confortul locuitorilor lui. Or, dacă din start prin municipiu nu te poţi deplasa pentru că oraşul e spart pe mai toate străzile centrale şi stai zeci de minute blocat în trafic, nu ai cum să vorbești de confort”, și-a început argumentația Ionel Ciupe.

Alesul municipal se arată nemulțumit de faptul că „șantierele nu sunt deschise cu cap în Arad. Sunt deschise, de pildă, mai multe șantiere pe străzi în care traficul ar trebui deviat, pentru a decongestiona circulaţia de pe străzile pe care se lucrează deja. Mai mult, arădenii sunt bulversați pentru că efectiv nu știu care este traseul pe care o pot lua pentru a nu rămâne blocați pe străzi pe care se sparge asfaltul sau nu ştiu ce străzi sunt închise. Este inadmisibil ce se întâmplă în trafic. Oamenii trebuie să fie informaţi din timp despre străzile care se închid, când se închid şi pentru cât timp şi care sunt rutele alternative pe care pot circula. Nu poate să fie extrem de greu să faci o astfel de informare, din timp, în condiţiile în care ai toate instrumentele la îndemână: site-ul Primăriei, aplicaţiile cu care se laudă instituţia, Poliţia Locală etc. Din păcate, nu se întâmplă acest lucru. Sunt deschise şantiere peste şantiere, sunt închise străzi fără a anunţa din timp locuitorii despre aceste modificări, au dispărut zeci de locuri de parcare. Nu spun că nu e bine că se lucrează în Arad, că se schimbă reţelele de apă, canalizare, căldură, dar toate trebuie făcute pornind de la cetăţeni, pentru că pentru ei se fac toate aceste investiţii. Când cetăţenii sunt puşi pe ultimul plan, când scuza că nu se ţine cont de ei sunt investiţii, situaţia e departe de normalitate. Nu ne putem întoarce la normalitate cu astfel de abordări”, a acuzat Ionel Ciupe.

Fără logică în administraţie

Consilierul a concluzionat, apoi: „Până când cetăţeanul nu va urca pe primul loc în preocupările Primăriei, este imposibil să vorbim despre o administraţie eficientă. Degeaba mobilizezi, ca primar, în prima zi de şcoală poliţia locală şi anunţi duminică ce străzi sunt închise, când luni de zile nimic nu s-a făcut logic şi nu au fost supravegheate lucrările ca să nu existe întârzieri. Problemele de pe străzi sunt tot acolo, cu poliție sau fără. O să mai dau doar un exemplu pentru a-mi susţine declaraţiile, pe care unii le vor vedea doar ca simple acuze politice, ceea ce nu sunt: în urma lucrărilor Companiei de Apă, pe tronsoanele deja închise de pe Bulevardul Revoluţiei, gropile au fost umplute cu pământ iar acum arădenii se văd nevoiţi să îşi parcheze mașinile pe «colinele» ce au luat locul asfaltului, iar trecătorii sunt obligaţi să inspire praful creat de modul în care au fost astupate şanţurile. Praful este la ordinea zilei, acum, pe centrul oraşului. În viziunea mea, de cetăţean responsabil al Aradului, aşa ceva ar trebui să fie inadmisibil. Voi ridica această problemă în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal şi voi cere să se intervină de urgenţă”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor