Ioțcu, liniștit până la toamnă

De M.B.
5Comentarii
Ioțcu, liniștit până la toamnă
© Procesul lui Nicolae Ioţcu se va relua în toamnă Foto: JA
Fostul președinte al Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, va avea o vară liniștită, pentru că nu mai este nevoit să apară în fața instanței Tribunalului Timiș până în septembrie.

Ar putea fi suspectaţi că încearcă tărăgănarea procesului, așa cum a acuzat în repetate rânduri procurorul DNA în fața instanței. Este vorba de avocaţii lui Nicolae Ioţcu care au cerut expertizarea unor probe audio-video ale procurorilor. Au avut însă câştig de cauză, instanța decizând amânarea judecării cauzei până în 9 septembrie, motivul fiind tocmai efectuarea unei expertize criminalistice, solicitate de către avocații lui Ioțcu.

Contactat de Jurnal Arădean / Aradon, avocatul Adrian Fanu-Moca a spus că ”există suspiciuni privind autenticitatea înregistrării ambientale din autoturismul lui Cristian Drăgan, din ziua presupusului flagrant”. Avocații spun că înregistrările audio-video au decalaje între imagine și sunet, astfel încât ar fi putut să fie prelucrate. De-a lungul procesului, apărătorii au mai cerut explicații DNA, iar procurorul afirmase că s-au folosit mai multe dispozitive de interceptare. Pe lângă echipamentul de înregistrare audio-video, s-au mai folosit dispozitive de interceptare audio, pentru cazul în care de la primul echipament nu se auzea bine. Cu toate acestea, avocații vor ca probele să fie expertizate, iar procedura se pare că va dura câteva luni.

Rămâne sub control judiciar

Totodată, la termenul de ieri, instanța a respins cererea lui Ioțcu de revocare a controlului judiciar, ca nefondată. ”În baza art. 348 C.p.p. al. 2, raportat la art. 208 C.p.p., menţine măsura controlului judiciar a inculpatului: I.P.N., dispusă prin încheierea din 06.10.2015 a Tribunalului Timiş, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar să fie verificate din nou, înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv data de 06.08.2016”, se arată în soluția instanței, care poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor